Regio Centrum Jeugd Kampioenschappen

Renske Kwakken is favoriet bij de meisjes

Door Wim Top,

Komend weekend van 9/10 februari worden in de Juliana van Stolberg sporthal aan de Leusderweg in Amersfoort de jaarlijkse jeugd kampioenschappen van de regio Centrum gehouden. Er schreven 195 jeugdspelers in, het grootste contingent komt uit Amersfoort, waar de BCAmersfoort ,de Badminton Academie Amersfoort en BAN Hoogland samen zo'n vijftig spelers leveren. In de kleinste klasse de U-11 wordt het een open strijd tussen nieuwe aankomende talenten, de trainers van Badminton Nederland zullen gaan beoordelen of er talenten zijn welke in aanmerking kunnen gaan komen voor een Badminton School of misschien zelfs wel een Badminton Academie.

De spelers van de Badminton Academie Amersfoort zijn in de meeste klasse geplaatst, zo zijn in de U-13 Sarah Mahmoodi, Meike Versteeg, Joyce Laudy en Guusje de Vries waarbij Guusje de favoriet is. Bij de jongens is de uitgesproken favoriet Bart Hoksbergen, weliswaar net terug van een langdurige blessure maar toch kanshebber op de titel U-13.

In de U-15 zijn Daan van de Klink (Doorn) en Maureen Zewald ( BECA 2000) de 1e geplaatsten, met als outsiders Gilles de Kock en Zoey Tammer.

Bij de meisje U-17 zijn favorieten Debora Jille (BCAmersfoort) en Ella Peters (Smashing)
In de hoogste klasse de U-19 zijn de BCAmersfoort spelers Elano Nijkamp en Renske Kwakkenbos de favorieten.
De wedstrijden beginnen op zaterdag 9 februari om 9:00 uur tot ongeveer 20:00 uur.
Op zondag worden vanaf 14:00 uur de finales gespeeld.

De wedstrijdleiding is in de vertrouwde handen van Evelien Salawan Bessie, de sponsoring is van Badminton Planet en Carlton (BCAmersfoort )stelt de finale shuttles beschikbaar

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter