Winnaars bekend van ‘Badmintonsportfoto van het jaar 2012’

Culemborg – Op zondag 3 februari zijn op de finaledag van de Carlton NK de winnaars bekend gemaakt van de mooiste en origineelste badmintonsportfoto van het jaar 2012. Daartoe hebben 2254 stemmers en de vakjury, met Maaike Appels, Marloes van Heteren en Bart-Jan den Hollander, besloten.

De winnende sportfoto van 2012

Mooiste badmintonsportfoto van het jaar 2012

Esther Fleurbaay is de winnares van de mooiste foto. Haar dochter Sterre speelt daarin de hoofdrol. Met 201 likes  had ze al een voorsprong op de andere kandidaten. En met het oordeel van de vakjury had ze de winst te pakken: “In deze foto gebeurd er veel. Je oog wordt direct naar het hoofd getrokken waar je de spanning ziet. Bovendien is er een mooie belichting en compositie met het doel op de achtergrond. Maar ook de shuttle, die contrasteert met de arm, zit op de goede plek.”

 Origineelste badmintonsportfoto van het jaar 2012

Origineelste badmintonsportfoto van het jaar 2012

René Lagerwaard was als fotograaf aanwezig op de Carlton NK en kon gelijk zijn prijs ophalen. Een foto van Eefje Besselink op een blauwe achtergrond met de verschillende lijnen leverde hem de origineelste badmintonsportfoto van het jaar 201 2 op: “Het kleurgebruik en het spel van de lijnen maakt deze foto een foto vol spanning. Kijk hoe de oranje lijn loopt van hoek naar hoek. Maar ook de blauwe achtergrond met de tatoeages maakt dit een foto waar je naar blijft kijken.”

Bijzondere vermelding

Bijzondere vermelding

Fons van der Vorst heeft een geweldig mooie foto ingeleverd, maar vanwege het aantal likes, konden we deze niet meenemen in de jurering. Daarom willen we hem toch bijzonder noemen: “Dit is een minimalistische foto. Fantastisch lijnen spel, spanning en een mooie symmetrie. Sereen waar ook veel te zien is zonder dat het saai wordt.”

Prijzen

Beide winnaars hebben een bokaal en ‘Ik hou van badminton’ prijzenpakket in ontvangst genomen. Ook wordt hun foto groot op canvas gedrukt met als opdruk ‘Mooiste badmintonsportfoto van het jaar 2012’ en ‘Origineelste badmintonsportfoto van het jaar 2012’.

We willen alle stemmers en sponsoren van harte bedanken voor hun medewerking. Mede namens Badminton Nederland kijken we met enorme tevredenheid terug op deze ‘wedstrijd’

Bart-Jan den Hollander / Dennis van Putten 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter