Titels voor Pang en Jie op Carlton NK

Eric Pang pakte de vijfde titel op rij. (Foto: Rene Lagerwaard)

Foto: René lagerwaard

Eric Pang en Yao Jie hebben de titels gepakt in de enkelspelen op de Carlton Nederlandse Kampioenschappen. In het Topsportcentrum in Almere hield Pang met 21-19 en 21-9 zijn grote concurrent Dicky Palyama van diens tiende titel. Yao Jie kroonde zich voor de negende keer tot Nationale Kampioene door in de finale met 22-20 en 21-8 van Patty Stolzenbach te kloppen.

In het mannendubbel grepen Ruud Bosch en Koen Ridder hun derde titel. In de finale versloeg het als tweede geplaatste duo de verrassend goed presterende Lester Oey en Justin Teeuwen in twee games (21-12, 21-11)

Selena Piek en Iris Tabeling prolongeerden de hoofdprijs in het vrouwendubbel niet. In een kopie van de finale van de afgelopen Yonex Dutch Open wisten Eefje Muskens en Samantha Barning revanche te nemen door het als eerste geplaatste duo met 13-21, 21-13 en 21-18 te verslaan.

In het gemengddubbel werd de titel een prooi voor Ruud Bosch en Selena Piek. In een super spannende finale werd het duo Jacco Arends/Ilse Vaessen met 19-21, 21-19 en 22-20 verslagen.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter