Eredivisietopper: Duinwijck - Dekker Almere

Duinwijck1 speelt aanstaande zaterdag tegen Dekker-Almere

Op zaterdag 26 november speelt regerend landskampioen en lijstaanvoerder Duinwijck aan het Haarlemse Badmintonpad een thuiswedstrijd tegen Dekker Almere. De Flevolanders bezetten momenteel de vierde plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op de play offs.

Afgelopen weekend liepen de Almeerders naar eigen zeggen een ietwat zure nederlaag op tegen titelkandidaat BC Amersfoort, 2-6. Met dezelfde cijfers werd op zondag echter gewonnen van het Haagse DKC. Coaches Erik Staats en Rick Prins beschikken over een bruto ploeg met zeven mannen en zes vrouwen. Met nationale selectiespelers Saber Afif en Dave Khodabux heeft de club twee topspelers aan boord. Maar ook voormalig Duinwijcker Jelle Kelderhuis, André Aantjes, Stephan Branderhorst, Jeroen van Moorst en Dennis Steenland staan hun mannetje. De vrouwenploeg bestaat uit de aangetrokken Marloes van Heteren en Roxanne Molenmaker en Iris Putters, Manon Sibbald, Yvonne Sie en Monique Slaman. Het lijkt er sterk op dat deze ploeg ondanks het vertrek van Patty Stolzenbach en Josephine Wentholt wederom de play offs gaat halen.

Ook komend weekend is het voor Duinwijck coach Maurits van Tubergen Lotgering weer afwachten wie er wel of niet beschikbaar is. Zo speelt playing coach Koen Ridder bijvoorbeeld in Schotland dezer dagen. Zeker is dat de Europa Cup houder de koppositie zal willen behouden en dus zal er gestreden worden voor elk punt. Deze Eredivisietopper begint zaterdag om 19.00 uur in de oude vertrouwde en historische Duinwijckhal.

Bron: BC Duinwijck

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter