Maartje Verheul

Maartje Verheul RSL

Clear 189 is uit!

Clear 189 is uit!

Deze week in de CLEAR een vooruitblik op het Europees Kampioenschap voor gemengde landenteams in Rusland, verslagen van de RJK’s in drie regio’s en informatie over de nieuwe opleidingen tot Sportleider 2 Badminton.

Klik HIER om de nieuwste CLEAR! te downloaden

Video beelden RJK Zuidwest


Jongensdubbel onder 11 jaar

Door Dave Macaré

Tijdens de finaledag heb ik ook nog wat korte filmpjes gemaakt van het RJK Zuid-West. Vooral de jongensdubbel onder 11 is geweldig! Leuk om te zien.. RJK 2013 JD U11 Mitchel en Liam vs David en Andy  HIER

BAA en BCAmersfoort grossieren in Regio Jeugd titels

Demi Lensselink sleepte drie titels binnen in de U-19.

Demi Lensselink en Elano Nijkamp de Regio Jeugd Kampioenen

Door Wim Top,

Tijdens het afgelopen weekend gehouden regio jeugd kampioenschap van de regio Centrum voerde de Badminton Academie Amersfoort  en de BCAmersfoort de boventoon. liefst  18 1e en 17 2e plaatsen werden er door de spelers van BAA/BCAmersfoort  behaald. Er werden een aantal super prestaties neergezet door de Academie spelers, Guusje de Vries behaalde in de U-13 alle titels, Demi Lensselink deed hier niet voor onder en sleepte de drie titels binnen in de U-19. Ook Daan van Klink behaalde drie titels in de U-15

BC Drachten overheerst bij RJK 2013

BC Drachten overheerst bij RJK 2013

De Sorghvliethal van het Indoorcentrum in Veendam vormde ook dit jaar het strijdtoneel voor de Regionale Jeugd Kampioenschappen Noord. Maar liefst 155 jeugdige badmintonners uit de hele regio waren afgelopen weekend bij SV Meteoor op bezoek om te bepalen wie er zondagavond met de titels en natuurlijk de bekers naar huis zouden gaan. Op zaterdag waren er al een aantal uitvallers, gelukkig niet door blessures maar de invloed van de griep was wel merkbaar. Zondag ochtend was het Indoorcentrum opeens gehuld in een wit pak sneeuw maar dat kon de vele fanatieke sporters absoluut niet weerhouden om weer om 9.00 uur te starten.

Regio Juniorenkampioenschappen Zuid-West 2013

Regio Juniorenkampioenschappen Zuid-West 2013 (Foto Nicoline Heekelaar)

Door Dave Macaré,

In het weekend van 9 en 10 februari werden de Regio Juniorenkampioenschappen Zuid-West gespeeld in sporthal ’t Zandje in Den Haag. BC DKC had wederom de organisatie in handen van dit toernooi. In totaal 114 spelers hebben 268 wedstrijden verdeeld over twee dagen gespeeld. Er waren zes leeftijdscategorieën beginnend bij onder 9 tot en met onder 19, deze speelde allen met veren shuttles.

Jeugdkampioenen Centrum, Noord en Zuid-West

Marianka Wajer wint het vrouwenenkel Regio Noord

Dit weekend zijn in de Regio’s Centrum, Noord en Zuid-West de regio jeugdkampioenschappen gehouden. Voor een overzicht van de jeugdkampioenen: Voor Noord klik je HIER, Centrum HIER en Zuid-West HIER

Rune Massing:” De Bond is bijna blut, maar al slapen we tussen de ratten, we gaan door”

Rune Massing uit Alde Leie is badmintoncoach. Dat voelt momenteel als in een lekke boot de oceaan oversteken. De Bond is bijna blut. "Maar al slapen we tussen de ratten, we gaan door"

Vandaag 9 februari staat in de Leeuwarder Courant een interview met Bondscoach Rune Massing, de  enige fulltimer 'op Papendal'. Om het artikel goed te kunnen lezen, even op de foto van het interview klikken.

De NK Finale foto’s van Arthur van der Velde

Ruud Bosch en Koen Ridder, Nederlands kampioen Mannendubbel 2013

Arthur van der Velde heeft eindelijk wat tijd kunnen vrijmaken om zijn Nederlandse kampioenschappen finale album op zijn website te zetten. Hierboven en hieronder een voorproefje van zijn  foto’s….Voor zijn site klik je HIER

Vincent de Vries: Knopen doorhakken

Vincent de Vries: Knopen doorhakken

Door Vincent de Vries,

Na ruim een maand komt er weer een verslag op de site. Dat had ook wel zijn redenen. Heb er namelijk een tijdje uit gelegen. En er is een hoop gebeurd in die tijd. Laten we beginnen bij het begin. In de wedstrijd tegen Velo in de reguliere competitie kreeg ik langzamerhand een onschuldige pijn in mijn hiel. Niks ergs dacht ik. Maar na twee weken werd het er niet beter op. Rust werd geadviseerd door de fysio. Hierdoor moest ik het toernooi in Hoensbroek laten schieten. In de rustperiode werd de pijn alleen maar erger, dus werd ik aan de ontstekingsremmers gezet. Het bleek een slijmbeursontsteking te zijn.

Kirsten van der Valk: Mijn NK

Kirsten van der Valk tijdens het Nederlands Kampioenschap

Door Kirsten van der Valk,

Mijn NK begon op vrijdag met de kwalificatie van de mix met Marco de Jager. De eerste ronde begon ik wat onrustig. We hadden wel een voorsprong in de eerste set, maar deze wisten we niet vast te houden en verloren in de verlenging. De tweede set was hetzelfde verhaal, maar dit keer werd de voorsprong behouden. De 3e set ging gelijk op en de punten werden om en om verdeeld maar tot 15-16 steeds net niet in ons voordeel. Vanaf dat punt wisten we de set om te draaien en de partij met 21-18 naar onze hand te zetten.

Samantha Barning: Nederlands Kampioen!

Samantha Barning (Links) en Eefje Muskens: Nederlands Kampioen vrouwendubbel 2013

Door Samantha Barning,

Afgelopen weekend stonden de Nederlandse Kampioenschappen 2013 voor de deur. Dit is altijd een spannend en beladen toernooi voor velen, zo ook voor mij. Ik was de trainingsweek goed doorgekomen en klaar voor het weekend. De loting was inmiddels ook bekend geworden, in de mix als eerste geplaatst met in de eerste ronde een koppel uit de kwalificaties en in de damesdubbel als tweede geplaatst en onze tegenstanders van de eerste ronde waren al bekend. Laat het kampioenschap maar beginnen!

Regio Junioren Kampioenschappen in drie regio's

Regio Junioren Kampioenschappen in drie regio's

Inmiddels is het competitieseizoen voor veel spelers afgelopen en start voor velen het spelen van toernooien, zo ook voor de jeugd. In het tweede weekend van februari staan de Regio Junioren Kampioenschappen op het programma in drie regio's. In de regio Centrum, Noord en Zuid-West strijden op 9 en 10 februari honderden jeugdspelers om de prijzen.

Yonex Dutch Junior 2013: Azië goed vertegenwoordigd!

Yonex  Dutch Junior 2013: Azië goed vertegenwoordigd

Foto: Alex van Zaanen

Van woensdag 27 februari t/m zondag 3 maart 2013 wordt in Haarlem het prestigieuze Yonex Dutch Junior International gehouden. Dit toernooi is een van de grootste internationale jeugdtoernooien in de wereld en zal door de badminton vereniging Duinwijck georganiseerd worden en staat sinds 1981 onder auspiciën van Badminton Nederland. Tijdens de Yonex Dutch Junior 2013 strijden ruim 200 toptalenten tot en met 19 jaar uit 25 landen om de vijf te verdelen titels. Dit jaar is Azië goed vertegenwoordigd, landen als Indonesië, Maleisië, Thailand, Hong Kong zullen met spelers aanwezig zijn.

Oranje-selectie voor EJK in Turkije

Bondscoach Rune Massing heeft de Nederlandse selectie bekend gemaakt voor de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK)  Foto Dagmar Scholten

Bondscoach Rune Massing heeft de Nederlandse selectie bekend gemaakt voor de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) in maart in het Turkse Ankara. Cheryl Seinen, Myke Halkema, Manon Sibbald, Alida Chen, Mark Caljouw, Justin Teeuwen, Russell Muns en Robin Tabeling komen namens Jong Oranje in actie op het teamtoernooi. Voor het individuele toernooi zijn ook Kirsten van der Valk en Vincent de Vries geselecteerd.

Iris Tabeling: Nederlandse Kampioenschappen 2013

Iris Tabeling: Nederlandse Kampioenschappen 2013

Afgelopen weekend stond het Nederlands Kampioenschap op het programma. Altijd een zeer beladen toernooi, aangezien iedereen hier wil laten zien dat hij of zij de beste is van Nederland. In de dubbel was ik favoriet, als nummer 1 geplaatst, en in de mix stond ik als 3e geplaatst. Zaterdagochtend begonnen we met de mix, ik met Jelle Maas, tegen Lester Oey en Georgy van Soerland. We wisten dat we ze niet moesten onderschatten, ook al kwamen ze uit de kwalificatie. We begonnen goed, al moesten we wel even wennen aan de hal. Er stond namelijk een windje waardoor de shuttles heel snel naar een zijkant van de baan werden geblazen.

Finale Landskampioenschap Amersfoort - DKC

Carlton Playoffs 2013 poster

Regio Centrum Jeugd Kampioenschappen

Renske Kwakken is favoriet bij de meisjes

Door Wim Top,

Komend weekend van 9/10 februari worden in de Juliana van Stolberg sporthal aan de Leusderweg in Amersfoort de jaarlijkse jeugd kampioenschappen van de regio Centrum gehouden. Er schreven 195 jeugdspelers in, het grootste contingent komt uit Amersfoort, waar de BCAmersfoort ,de Badminton Academie Amersfoort en BAN Hoogland samen zo'n vijftig spelers leveren. In de kleinste klasse de U-11 wordt het een open strijd tussen nieuwe aankomende talenten, de trainers van Badminton Nederland zullen gaan beoordelen of er talenten zijn welke in aanmerking kunnen gaan komen voor een Badminton School of misschien zelfs wel een Badminton Academie.

Vrijwilligers gezocht voor Yonex Dutch International

Yonex Dutch International 2013

maandag 04 februari 2013

Ook in 2013 organiseert Velo het Yonex Dutch International toernooi, alweer voor de veertiende keer.  Natuurlijk hebben wij weer veel vrijwilligers nodig, want zonder vrijwilligers kunnen wij er niet voor zorgen dat het toernooi goed verloopt. Mogen wij op jullie rekenen?! Noteer de datum alvast in je agenda. Het toernooi wordt gehouden van donderdag 18 t/m zondag 21 april 2013. Op woensdag 17 april 2013 beginnen we met het ombouwen van de hal. Geef het door! De organisatie hoopt met jullie hulp weer een mooi toernooi te kunnen organiseren.

Robin Tabeling: Halve finales in overvloed

Robin Tabeling en Myke Halkema

Laten we beginnen bij het einde van mijn laatste stukjes : de play-offs. Het moment waar de competitie eigenlijk helemaal opnieuw begint en alles open ligt. Waar het bloed aan de paal gaat om een plek in de finale, om daar in Barendrecht een show neer te kunnen gaan zetten. En zo stonden wij dan ook donderdagavond klaar om in Wateringen de eerste punten binnen te halen. Onze opstelling is het gehele seizoen al vrijwel hetzelfde, mits er mensen geblesseerd zijn. Ook nu is dat nog het geval en na de vele opgave partijen in het seizoen, gingen we er nu voor om alles uit te spelen, ook al wisten we dat daardoor wedstrijden verzwakt zouden worden. De VELO hal was goed gevuld en het spektakel mocht beginnen. Samen met Jelle Maas speelde ik tegen Dicky Palyama en Russell Muns.

Patty Stolzenbach: Nederlandse Kampioenschappen

Patty Stolzenbach: Nederlandse Kampioenschappen 2013

Afgelopen weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen in het Topsportcentrum van Almere. Net als vorig jaar speel ik alleen de damessingle en daar sta ik voor het eerst tweede geplaatst. Na een goede trainingsweek op Papendal had ik veel zin in het NK. Zaterdag ochtend ging ik op tijd weg van huis en ik was ruim op tijd in Almere. Mijn eerste wedstrijd speelde ik tegen Alida Chen. Met inslaan merkte ik al dat er aardig wat wind in de hal stond.

Jorrit de Ruiter: Halve finale NK

Jorrit de Ruiter: Halve finale NK

Deze editie van de NK speelde ik alleen het gemengddubbelspel met mijn partner Samantha Barning. Mijn dubbelpartner Dave raakte tijdens de playoffs voor Almere geblesseerd aan zijn knie, waardoor we niet konden starten. Samantha en ik waren als eerste geplaatst. De eerste twee rondes kwamen we zonder moeite door en zondag kon het toernooi dan echt beginnen. In de halve finale speelden we tegen Jacco Arends en Ilse Vaessen. Een koppel waar we elke dag mee trainen en waar tegen we anderhalve maand geleden speelden in de finale van de Ierse Open. Toen speelden we een goede wedstrijd en wonnen we in twee games, gisteren speelden we een slechte wedstrijd en verloren we in drie games.

Jordy Hilbink: Nederlandse kampioenschappen 2013

Jordy Hilbink: Nederlandse kampioenschappen 2013

Published on February 4, 2013  by Jordy

Wat een mooie wedstrijd had moeten worden werd een complete deceptie. Speelde tegen Erik Meijs. Mijn laatste confrontatie tegen hem was in 2009 tijdens de finale van het NJK. Hier moest ik het onderspit delven na een lang bevochte drie setter. Ook ditmaal was het niet anders. Kom het grote sportcentrum van Almere binnen. Regel mijn spelerspas en probeer elk contact met mensen te vermijden. Loop achter de tribunes langs naar achteren en klim de tribune op. Ga ergens bovenaan zitten en kijk naar de wedstrijden die bezig zijn. Tot een half uur voor mijn partij begin ik met mijn warming up. Zet m’n spullen klaar, vul mijn bidon en zorg voor de goede mindset.

Ilse Vaessen verliest met Jacco Arends de finale

Ilse Vaessen verliest met Jacco Arends de finale

Ilse Vaessen verliest met Jacco Arends de finale

Bericht uit het AD, met dank aan René

Gayle Mahulette: Nederlandse Kampioenschappen 2013

Gayle Mahulette: Nederlandse Kampioenschappen 2013

Geschreven door Gayle Mahulette,

Afgelopen weekend heb ik meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen, deze werd gehouden in het Topsportcentrum van Almere. Hier heb ik single en damesdubbel gespeeld met Myke Halkema (Foto's volgen nog). Zaterdagmiddag mocht ik voor de derde keer op rij tegen Lisa Malaihollo singelen. Net als in de single partijen tijdens de Play Offs vorige week, vonden we het leuk om de eerste set spannend te maken en in de verlenging af te sluiten. Het geluk zat mij mee in deze set, 23-21, als ook de wind die er op de baan stond. Dit kwam waarschijnlijk door de airconditioning die aan stond.

Inge Schepers heeft mooie foto’s gemaakt op NK 2013

 Jessica OttenhoffJacco Arends en Ilse Vaessen