DKC kruipt langzaam maar zeker omhoog

Robin Tabeling en Michiel Kruijt winnen hun mannendubbel tegen Velo

Foto: Aston Tokromo

 

Persbericht: BC DKC

 

In het dubbele speelweekend heeft DKC 9 punten weten te halen. Hiermee is het team van de 8e plek doorgeschoten naar plek 5.

Zaterdag was buurman Le Credit Sportif Velo helaas nog een maat te groot voor de Hagenezen. In de derby van het westen trok Velo met 5-3 aan het langste eind. Kopman Mark Caljouw was goed voor 2 punten. Zowel in zijn single als in zijn mix met Daisy Bommeleyn had hij weinig moeite met zijn tegenstanders.

 

Het derde punt werd binnengehaald door de herendubbel van Michiel Kruijt en Robin Tabeling.

Zondag had coach Dennis van Daalen de Jel het roer grotendeels omgegooid tegen Hoornse BV. Thomas Wijers en Robin Tabeling werden gewisseld, waardoor Wijers samen met Kruijt in de herendubbel uit mocht komen. Deze dubbel sloegen de Haagse heren erg overtuigend binnen. De dames hadden helaas minder succes. Tabeling en wederom kopman Caljouw wisten hun singles binnen te halen en Marlies Baan deed hetzelfde.

 

Invalster Charissa Kuiper had in haar single helaas meer moeite met haar tegenstandster, waardoor deze partij verloren ging.

De mixpartijen zagen er zondag ook anders uit. Alyssa Tirtosento betrad samen met Kruijt het strijdtoneel en zij sloegen de eerste mix eenvoudig binnen. 

Zo makkelijk als de eerste mix ging, zo veel moeite had Caljouw het in zijn mix met Bommeleyn aan zijn zijde. Na een spannende driesetter werd deze mix gelukkig ook binnengehaald, wat resulteerde in een mooie einduitslag van 6-2 in het voordeel van DKC.

 

Coach Van Daalen de Jel kijkt met gemengde gevoelens terug op het dubbelweekend: ‘Het was een weekend van uitersten. Zaterdag was qua resultaat en met name ook qua beleving van het hele team ondermaats. Zondag heeft iedereen daar een goede reactie op gegeven door wel de juiste spirit te tonen en hun wedstrijden wel te winnen.’

Zaterdag 6 oktober kan het team van Van Daalen de Jel verder omhoog kruipen. Hekkensluiter Smashing komt dan namelijk op bezoek, waarbij een grote overwinning zeker haalbaar moet zijn.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter