Mahulette eenvoudig naar laatste vier FZ Forza NK 2018

Mahulette eenvoudig naar laatste vier FZ Forza NK 2018

Persbericht Badminton Nederland,

Gayle Mahulette ligt op koers om haar vijfde finale op rij te halen bij de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2018. De 24-jarige Mahulette was in haar kwartfinale van het vrouwenenkel met 21-7 en 21-12 te sterk voor Amy Tan. In de halve finales wacht voor de speelster van het Duitse Mülheim een confrontatie met Meike Versteeg van BC Amersfoort. Tweevoudig nationaal kampioene Soraya De Visch Eijbergen won in de kwartfinales met 21-6 en 21-9 van Madouc Linders en speelt zondag tegen de Almeerse Manon Sibbald.

Mark Caljouw speelde na een moeizame achtste finale een sterke kwartfinale. De speler van DKC won met 21-13 en 21-8 van Tim Vaessen. De runner-up van vorig jaar, Nick Fransman, was in twee games te sterk voor Niels Veenstra. In de halve finales speelt Caljouw tegen Michiel Kruijt (4) en neemt Fransman het op tegen Ruud Nagel.

Favorieten op stoom

In de halve finales van het mannendubbel staan zondag de vier verwachte koppels. Titelverdedigers Jelle Maas en Robin Taling klopten Wessel van der Aar en Ties van der Lecq met 21-11 en 21-5. Het als tweede geplaatste duo

Jacco Arends/Ruben Jille maakte geen fout in hun kwartfinalepartij en ook Jim Middelburg/Alex Vlaar (3) en Michiel Kruijt/Leon Nottelman (4) wonnen hun partij.

Ook in het vrouwendubbel waren de topfavorieten op stoom. De als eerste geplaatsten Selena Piek en Cheryl Seinen wonnen met 21-8 en 21-12 van Myke Halkema en Ilse Vaessen, terwijl Imke van der Aar en Debora Jille (2) in twee games de betere waren van het koppel Wendy Slaats/Maureen Tan. Daarnaast plaatsten ook de duo’s Samantha Cuntapay/Iris Tabeling (3) en Marlies Baan/Daisy Bommeleyn zich bij de laatste vier.

Titelverdedigers Robin Tabeling en Cheryl Seinen wonnen in de kwartfinales van het gemengddubbel met 21-16 en 21-14 van het duo Jim Middelburg/Myke Halkema. In de halve eindstrijd speelt het koppel tegen Alex Vlaar en Iris Tabeling. De andere halve finale gaat tussen de nummers twee en drie van de plaatsingslijst, namelijk Jacco Arends /Selena Piek en Jelle Maas/Imke van der Aar.

Zondag staan de halve finales en finales van de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2018 op het programma. Kijk voor de wedstrijden op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=A9B4B549-6F21-4D5F-91B8-F02F639BF3F6&d=20180204. Voor Livestreaming – Zondag https://www.youtube.com/watch?v=3yY5lx3-w6c

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter