The Flying Shuttle haalt een keurige overwinning in Limburg.

The Flying Shuttle haalt een keurige overwinning in Limburg

Foto: René Lagerwaard

Persbericht TFS Barendrecht,

Het team uit Barendrecht moest zaterdag afreizen naar Roosteren waar concurrent Roosterse BC gebrand was om revanche te nemen op de nederlaag in Barendrecht. Deze wedstrijd kon TFS weer beschikken over de Deen Emil Hyber Kristensen en Jaymie Laurens verving Alida Chen.

De herendubbel van Tom Blinde en Emil tegen Rick Steuten en Nico Hermans ging gelijk op, maar werd gewonnen door Rick en Nico met 21-19 en 22-20. De damesdubbel was voor Kristey Latukolan en Daphne Jansen met 17-21 en 19-21 en daardoor ging de winst naar Barendrecht.

Rick Steuten en Ruben Kweekel maakten er een triller van met uitstekend badminton en veel strijd. Uiteindelijk trok Rick aan het langste eind en won de partij met 21-18 en 21-18. Ruud Nagel moest aantreden tegen de jonge invaller Dion Rovers. Ruud moest even op stoom komen en ondanks de goede tegenstand was het punt voor TFS met de game standen 21-18 en 21-17.

De beide damesdubbels werden eerlijk verdeeld. Daphne Jansen moest het opnemen tegen Wendy Hoeve (terug na lang blessure leed)  Daphne zat de afgelopen dagen in de lappenmand en kwam net iets tekort om deze partij in winst om te zetten.  Waardoor ze haar meerdere moest erkennenen en de winst met 21-12 en 21-19 naar Wendy ging.

Jaymie Laurens moest de baan op tegen de geroutineerde Reni Molla, de eerste game ging overtuigend naar Jaymie met 21-10. De tweede ging wat slordiger en door een aantal foutjes wist Reni deze in winst wist om te zetten. Maar de wist ging toch naar Jaymie, die in de derde game geen moeite had met Reni en won met 9-21.

Emil en Jaymie speelden een overtuigende partij tegen Anne Vievermans en Dion Rovers. De eerste game was 7-21 en in de  tweede game lieten ze de touwtjes iets vieren waardoor Anne en Dion redelijk bij konden blijven. Maar met 18-21 ging de wist naar TFS.

Ruben en Kristey maakten er een drie setter van tegen Nico Hermans en Birthe van den Berg. Kleine slordigheden waren de oorzaak dat deze partij in de derde game met 21-18 naar de ploeg uit Roosteren ging.

Zodat de uitslag in het voordeel  van The Flying Shuttle werd beslist met 5-3. Wie als eerste in de handhaving poule zal eindigen, zal de komende twee weken duidelijk worden. A.s. zondag zal The Flying Shuttle om 12.00 uur  tegen het zwakke Victoria aantreden en om eerste te worden zal een grote overwinning noodzakelijk zijn.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Reacties   

+1 #1 Ed.de.Vries 15-01-2018 20:10
:lol: van de oude CCP,er van Roosterse wens ik jullie proficiat, met de overwinning, ik mocht tot de mixen eea aanschouwen, helaas werd ik naar huis geroepen, maar jullie wonnen de pot, dus op naar de top! Veel s6 alvast.
groetjes vanuit Limburg, en wie weet tot volgend seizoen. Edjeh van Roosterse BC.
Citeer