Gelijkspel en nederlaag voor Le Credit Sportif VELO.

Gelijkspel en nederlaag voor Le Credit Sportif VELO

Persbericht Le Credit Sportif Velo,

In een aantal zwaar bevochten wedstrijden werden gisterenavond en vanmiddag 5 punten binnengehaald door de badmintonners van team1.

Er waren een aantal lichtpuntjes, zoals de winst in de dubbelpartijen in de Derby tegen DKC BC1. Heren Jim Middelburg en Alex Vlaar wonnen eenvoudig hun partij tegen Thomas Wijers en Gijs Duijs. Dames Myke Halkema en Dorien Lups knokten zich in 3 games tegen Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono naar de winst. Daarnaast wonnen Dorien Lups en Marleen Kuipers gedecideerd hun enkel partij tegen respectievelijk Marlies Baan en Daisy Bommeleijn. Waar op enige winst was gerekend in de GD’s liep dit echter anders. Jim en Myke vochten in 3 sets ook tegen zichzelf en verloren hun partij tegen Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn.

Ook VELO’ers Ales Vlaar en Wendy Slaats verloren hun partij tegen Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono. Eindstand 4-4.

Op zondag 7 januari, stond de tweede wedstrijd van het weekend op de kalender. Na de wedstrijd gisteren tegen DKC, kon de wedstrijd tegen BC Duinwijck beginnen.Jim en Alex hadden een zware wedstrijd in de mannendubbel tegen Jorrit de Ruiter en Ruud Bosch. Helaas liep de partij niet zoals de mannen wilden, en verloren zij in twee sets met 14-21 15-21. Tegelijkertijd was er een hevige strijd om de winst in de dames dubbel, die werd gespeeld door Myke en Dorien tegen Akville Stapusaityte en Debora Jille. Na drie spannende sets, viel deze wedstrijd helaas de verkeerde kant op voor de VELO’ers 21-17 12-21 18-21.

Voor de singel wedstrijden mocht Ewout als eerste aantreden tegen Jerry Natenstedt. Na een hele sterke eerste set, volgde een wat mindere tweede set waarin Ewout in Jerry zijn meerdere moest erkennen. Voor de tweede heren singel mocht Tomas Spanbroek zijn debuut maken in de Eredivisie! Hij had de zware opgave om tegen Jordy Hilbrink te spelen. Hij wist zijn sterke punten in te zetten en goede rally’s te spelen maar kon de wedstrijd niet naar zijn hand zetten. Voor de dames singels stond Dorien tegen Akville en Marleen tegen Raquel. Dorien speelde sterk, maar de vermoeidheid sloeg toe in de tweede set waarna Akville de wedstrijd pakte in twee sets. Ook ging de singel van Marleen verloren. Zij wist in de tweede set nog goed terug te komen van een verre achterstand, maar helaas was dit niet genoeg. De partij ging met 15-21 16-21 naar Raquel.

Jim en Myke moesten er even inkomen, maar daarna speelden ze een sterke wedstrijd en wonnen zij de mix solide in twee sets met 18-21 en 16-21. Als tweede gemengd dubbel mochten Wendy en Alex optreden tegen Ruud en Debora. Na een ijzersterke eerste set die zij binnen wisten te slepen, volgde een mindere tweede en derde set, waarna de wedstrijd naar de Duinwijckers gingen.

Na een teleurstellende 1-7 uitslag tegen BC Duinwijck, gaat het team zich focussen op de wedstrijd tegen BC Amersfoort op zaterdag 13 januari. Hopelijk tot dan!

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter