Duinwijck doet goede zaken in dubbel weekend

Duinwijck doet goede zaken in dubbel weekend

Foto credits: Velo Badminton

Persbericht: van een Duinwijcksupporter

Voor de kampioen recordhouder in de Eredivisie, staat het balboekje voor het nieuwe jaar bol van de activiteiten. Het e.e.a werd afgelopen zaterdag tijdens de Duinwijck nieuwjaarsreceptie gememoreerd door voorzitter Jules Bakker van de Haarlemse badmintonclub. In het afgelopen jaar vonden ook veel activiteiten plaats, echter het tragische overlijden in november van Erik Meijs kwam bij veel Duinwijckers als een mokerslag binnen en overschaduwde eigenlijk meteen het gehele seizoen. 

Bakker haalde aan dat het verenigingsleven bij zo’n impact zo belangrijk geweest is en dat Duinwijck vrienden van Erik bij elkaar steun zochten om deze tragische gebeurtenis een plekje te geven.

Voor het jaar 2018 wees de voorzitter naar de rijzende staalconstructie van de nieuwe sporthal. Helaas zal de nieuwe badmintontempel voor de Yonex Dutch Junior 2018 nog niet gereed zijn en dit evenement wordt daarom nog gehouden in de oude vertrouwde Duinwijckhal. Het afscheid van de oude hal zal niet ongemerkt voorbij gaan, de Duinwijckleden en de badminton media zullen daar uitgebreid over geïnformeerd worden.

Ook belangrijk in 2018 is natuurlijk de strijd om het landkampioenschap in de Eredivisie badminton. Op de redelijk bezochte nieuwjaarsreceptie nodigde de voorzitter de aanwezigen daarom ook uit om, na het drankje en hapje, beneden op de tribune plaats te nemen om de wedstrijd Duinwijck tegen koploper AviAir Almere bij te wonen. Het werd weer eens een ouderwetse badmintonavond.

Het Duinwijck publiek ging achter hun ploeg staan en het leek wel of de spelers van team1 vleugels kregen. Bijvoorbeeld het mannendubbel Ruud Bosch/ Jorrit de Ruiter walste over  hun tegenstanders (Khodabux/Nottelman) heen. Ook het vrouwendubbel Akvile Stapusaityte/Debora Jille lieten duidelijk doorschemeren dat ze voor dit publiek niet wilde verliezen. Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven van Almere werden met 21-15 en 21-11 verslagen.

Uiteindelijk versloeg Duinwijck met 5-3 de koploper in de Eredivisie. Almere won het 1e mannenenkel, het 2e vrouwenenkel en het 2e gemengdubbelspel. Voor de tot nu toe saaie Eredivisiecompetitie was dit eindelijk weer eens een wedstrijd waar het om iets ging.

Op zondag 7 januari stond alweer de tweede kraker op de planning. Het altijd lastige Velo kwam wederom thuis op bezoek bij de Haarlemse ploeg. Veel thuispubliek van de zaterdag waren door de winst op AviAir Almere geïnspireerd geraakt om ook deze klassieker te aanschouwen. Zoals bij de meesten bekend had Duinwijck met Velo nog een appeltje te schillen, immers afgelopen maand wisten de Wateringers thuis nog met 5-3 te winnen.

Het werd zondag helaas voor Velo een ander verhaal. Duinwijck begon zeer gemotiveerd aan de start. Het mannendubbel Ruud Bosch en Jorrit de Ruiter liet er geen gras over groeien en versloegen met 21-14 en 21-15 Jim Middelburg en Alex Vlaar. Het vrouwendubbel was er één qua spanning om in te lijsten. Akville Stapusaityte en Deborra Jille slaagden er uiteindelijk in om, in drie games, deze wedstrijd voor Duinwijck binnen te slepen. Dit was voor Myke Halkema en Dorien Lups een lelijke knauw en achteraf bleek dat het een mentale tik was voor het gehele Velo team.

Velo kwam met 5–0 achter te staan en uiteindelijk wist Velo maar 1 punt te scoren via het eerste mixdubbel Myke Halkema en Jim Middelburg. Uiteindelijke wedstrijduitslag werd 7-1 voor Duinwijck.

Voor de detailwedstrijden Duinwijck – AviAir Almere klik je

http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx?id=45C4F6AC-3EF7-4403-9FF1-24506A2991B8&match=2098      

Voor de detailwedstrijden Duinwijck – Le Credit Sportif Velo klik je

http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx?id=45C4F6AC-3EF7-4403-9FF1-24506A2991B8&match=2107

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter