DKC pakt wederom vier punten tegen Duinwijck

Daisy Bommeleijn en Michiel Kruijt in hun partij tegen Duinwijck

Persbericht DKC

De derde wedstrijd in de tweede helft van de competitie is voor badmintonclub DKC geëindigd in een 4-4 gelijkspel. "Een mooi resultaat tegen Duinwijck, na 4-0 achterstand", vertelt Joran Kweekel na afloop.

Joran heeft het hele seizoen wegens zijn blessures nog geen partij meegespeeld. Toch is hij er iedere wedstrijd bij om zijn team aan te moedigen en te coachen.

Michiel Kruijt en Thomas Wijers werden als eerste de baan opgestuurd tegen Ruud Bosch en Jorrit de Ruiter. De vorige keer wonnen Kruijt en Caljouw in twee sets. Dit keer waren Bosch en De Ruiter duidelijk sterker dan het Haagse duo. Setstanden: 14-21 9-21. Daarentegen hadden de Haagse dames meer kansen. Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan speelden een geweldige partij tegen Akville Stapusaityte en Debora Jille. Ze hadden de regie in handen. Ze stonden in de tweede en derde set zelfs met 16-12 voor, maar gaven deze voorsprong helaas door eigen fouten weg, alsdus Joran, 21-19 16-21 19-21. Daan van Klink mocht als eerste heer de confrontatie aan gaan tegen Jordy Hilbink 9-21 11-21. Ook Daisy Bommeleyn had een zware dobber tegen de single koningin Akville Stapusaityte, die de laatste jaren nog nooit een single in de competitie verloren heeft. 12-21 12-21. DKC stond op dat moment met 4-0 achter.Gelukkig herpakte DKC zich daarna in de tweede heren- en damessingle. Zowel Dennis van Daalen de Jel als Baan wisten een punt te pakken. 

            De vorige keer werden beide mixen verloren. Dit weekend waren de rollen omgedraaid. Kruijt en Bommeleijn speelden een goede partij tegen Bosch en Jille. Ze kregen het afgelopen zaterdagavond in de derde set wel voor elkaar meer punten te pakken dan hun tegenstander. Kruijt maakt er weer een spektakel van, door net als vorige week, een prachtige punt te pakken met een shuttle van achter zijn rug om te slaan. Het werd  21-14 16-21 21-10. Volgens Joran speelden Wijers en Tirtosentono echter de meest geweldige partij. Zij wonnen in twee sets van Ralph Starren en Mandy Lenderink 21-19 21-10.             

De eindstand werd dus 4-4. ‘Niet verkeerd, na zo’n achterstand’. ‘Na 12 weken langs de lijn te zitten, sta ik te popelen om weer zelf mee te kunnen spelen. Ik hoop in het nieuwe jaar weer te gaan knallen’, aldus een enthousiaste Joran Kweekel.

DKC speelt zaterdag 6 januari a.s. om 19 uur thuis tegen Velo. Zondag 7 januari mag DKC om 14 uur in Amersfoort in actie komen.  Een dubbelweekend dus voor de Haagse club.

Meer informatie over BC DKC:
www.bcdkc.nl

Fotografie: Nicoline Heekelaar.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter