Drie dubbel(s) succes bij Scottish Open 2017

Drie dubbel(s) succes bij Scottish Open 2017

Bij de Scottish Open 2017 in Glasgow hebben de koppels Cheryl Seinen/ Selena Piek in het vrouwendubbel, Jelle Maas/ Robin Tabeling in het mannendubbel en Jacco Arends/ Selena Piek in het gemengd dubbel beslag weten te leggen op de titel.

Vrouwendubbel

In hun finale moesten Cheryl Seinen en Selena Piek het opnemen tegen het Russisch koppel Ekatarina Bolotova/ Alina Davletova. In de eerste game ging het tot 6/6 gelijk op, waarna de Russinnen een gat wisten te slaan en uit te bouwen, welke door de Nederlandse vrouwen niet meer kon worden goed gemaakt: 15/21. Ook in de tweede game begon het Russische koppel sterk en hadden zij tot 10/12 steeds een kleine voorsprong. Cheryl en Selena knokte zich echter knap terug in de partij, pakten 6 punten op een rij en sloten de game met winst af: 21/15. In de derde en beslissende game wist het Nederlandse duo al snel het verschil te maken, gaven zij Bolotova en Davletova geen enkele kans meer en werd met 21/11 de finale gewonnen. Voor Cheryl en Selena was het na de Yonex Belgian International hun tweede titel samen. Mannendubbel

De finale in het mannendubbel zou op zeker een Nederlandse winnaar opleveren. De koppels Jelle Maas/ Robin Tabeling en Jacco Arends/ Ruben Jille moesten het daarin tegen elkaar opnemen. In beide games ging het tot de eerste rust gelijk op, maar daarna wisten Jelle en Robin een ruime voorsprong te nemen die niet meer uit handen werd gegeven. Met 21/11, 21/15 pakten zij samen de titel.

Gemengd dubbel

Het koppel Jacco Arends/ Selena Piek (als zesde geplaatst) moest het in de finale opnemen tegen de als vierde geplaatste Mikkel Mikkelsen en Mai Surrow uit Denemarken, die in de halve finale Robin Tabeling en Cheryl Seinen hadden verslagen. Het werd een eenzijdige partij die overtuigend met twee keer 21/10 door het Nederlandse koppel werd gewonnen en Selena haar tweede titel dit toernooi opleverde.

Kijk voor alle uitslagen op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto Badminton Nederland

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter