DKC wordt vierde in de poule

Daisy Bommeleijn en Michiel Kruijt wonnen voor DKC het gemengd dubbelspel

Persbericht BC DKC,

Badmintonclub DKC heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan door met 5-3 te winnen van BC Amersfoort. ‘Vooraf was een uitslag moeilijk te voorspellen, omdat de opstelling en resultaten van Amersfoort best wisselend waren tot nu toe’, laat coach en speler Dennis van Daalen de Jel na afloop weten.

Twee van de vijf winstpunten staan wederom op naam van Michiel Kruijt. Kruijt wil voor zich zelf het maximale eruit halen en dat lukt hem heel goed. ‘Ik speel niet meer om bijvoorbeeld 80% te winnen. Ik hoop gewoon met DKC kampioen te worden’. Dit keer hoefde hij maar 1x in actie te komen, omdat Vincent de Vries de herensingel opgaf. De Haagse speler vindt ‘uit’ tegen Amersfoort altijd lastig. Zo verloor hij vorig jaar tot twee keer toe de gemengddubbel van Koen Ridder in drie sets. Dit weekend moest hij wederom spelen tegen de oud nationale selectie speler, die samen met Renske Kwakkenbos op de baan stond. Ook nu werd het spannend, met name in de tweede set. Daisy Bommeleijn en Kruijt hielden in de derde set het hoofd koel en wonnen met 19-21 26-24 10-21. In het herendubbel probeerden Van Daalen de Jel en Ruben Wijers tegenstand te bieden tegen het geroutineerde koppel Vincent de Vries en Ridder. Het duo uit Amersfoort trok de partij echter duidelijk naar zich toe door met 21-12 21-10 te winnen. Beide heren uit Den Haag zorgden nog wel voor een punt. Zo schreef Van Daalen de Jel wederom een singel op zijn naam door van Harald Hiemstra te winnen met 9-21 11-21. Wijers, speelde dit seizoen voor het eerst mee in het eerste team en mocht na de herendubbel nog in actie komen in de gemengddubbel, samen met Charissa Kuiper. Zij namen het op tegen Luc Maessen en Romy de Laak en speelden een zeer goede partij. De winst ging uiteindelijk naar DKC met de standen 21-14 14-21 15-21.

Ook Bommeleijn zorgde dit weekend voor twee punten. Samen met Marlies Baan speelden ze tegen Kwakkenbos en Meike Versteeg. Ze wonnen zeer overtuigend met 10-21 14-21. De vijfde winstpunt was binnen.

De eerste helft van de competitie zit erop. Door deze overwinning is DKC vierde geworden in de poule. ‘Helaas net geen derde. Het doel is in ieder geval gehaald, aangezien we overtuigend bij de eerste vijf zijn geëindigd’, aldus Van Daalen de Jel. ‘Het ziet ernaar uit dat we de tweede helft van de competitie completer zijn als team. We maken dus een reële kans om de Play Offs te halen. Het wordt spannend, maar het is mooi dat we weer 8 leuke wedstrijden in het vooruitzicht hebben’. 

Alle uitslagen en de tussenstand staan op www.badmintonnederland.toernooi.nl

Meer informatie over BC DKC: www.bcdkc.nl

Fotografie: Marieke Kuiper.

#badmintonnederland #eredivisie 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter