Mark Caljouw naar halve finales Yonex Dutch Open 2017

Mark Caljouw naar de halve finale van de Yonex Dutch Open 2017

Fotograaf: René Lagerwaard

Persbericht Badminton Nederland,

Mark Caljouw en het gemengddubbel Jacco Arends/Selena Piek hebben de halve finales bereikt op de Yonex Dutch Open 2017. In Topsportcentrum Almere maakte vooral Caljouw een zeer sterke indruk.

De als zevende geplaatste Caljouw schoot in zijn kwartfinale tegen Artem Pochtarov uit Oekraïne uit de startblokken en won eenvoudig de eerste game met 21-4. In de tweede game gaf Pochtarov meer tegengas, maar was de winst overtuigend met 21-14 voor de Nederlander. In de halve finales speelt Caljouw tegen de voormalig nummer twee van de wereld, de Japanner Kento Momota,.

Ook Jacco Arends en Selena Piek maken zaterdag hun opwachting in de halve eindstrijd. Het als zesde geplaatste koppel speelde een leuke en spannende partij tegen landgenoot Ruben Jille en Emilie Lefel uit Frankrijk. Met 21-17, 15-21 en 21-13 was de winst voor Arends en Piek.

In de halve finale speelt het Oranje-duo tegen Ben Lane en Jessica Pugh uit Engeland. Het als vierde geplaatste koppel was in de kwartfinales met 21-16 en 21-17 te sterk voor de Nederlanders Jelle Maas en Imke van der Aar. Maas en Van der Aar begonnen sterk maar toch ging de eerste game met 21-16 naar Lane en Pugh. In de tweede game keek het Nederlandse koppel steeds tegen een achterstand aan en verloren ze helaas met 21-17.  

Iris Tabeling en haar Zwitserse partner Nadia Fankhauser begonnen sterk in het vrouwendubbel tegen het als tweede geplaatste koppel Yin Loo Lim/ Yap Cheng Wen (Maleisië). Met een 11-6 voorsprong bij de interval leek er geen vuiltje aan de lucht voor het koppel Tabeling/ Fankhauser. De Aziatische vrouwen kwamen echter sterk terug en wonnen vervolgens in twee games met 23-21 en 21-10.

Zaterdag 14 oktober 2017 starten de halve finales om 14.00 uur.

Kijk voor het complete speelschema en de uitslagen op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=8D30BB85-24FF-44F0-AE76-65A3CFF9D9FD

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter