AviAir maakt geen fouten, en wint met 8-0

AviAir maakt geen fouten, en wint met 8-0

Persbericht AviAir Almere,

AviAir Almere heeft een 8-0 overwinning geboekt in en tegen Barendrecht. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het wel een lastige wedstrijd. Door de overwinning blijft de koppositie in de eredivisie stevig in handen van Almere. Dave Khodabux was voor het eerst dit seizoen weer van de partij met twee keer winst. Manon Sibbald bleef ook nu ongeslagen. Ook tegen de voor haar altijd lastige tegenstandster Pascalle Van Nielen-Janssen, die de laatste drie keer te sterk was.

Zonder Jelle Maas en Cheryl Seinen maar ook zonder Madouc Linders die deelneemt aan de Wereld Jeugdkampioenschappen arriveerde het team 20 minuten te laat door de files. En toen was het ook nog eens erg wennen aan de hal. Ilse Vaessen en Manon Sibbald speelden het damesdubbel tegen Daphne Jansen en Kristey Latukolan. De partij verliep wat moeizaam en er worden vooral teveel eigen fouten gemaakt. De eerste game ging dan ook naar Daphne en Kristey met 21-18. Daarna konden Ilse en Manon door goed samenspel meer de aanval zoeken en dat leidde gelukkig toch tot de winst door de tweede game met 21-13 en de derde met 21-18 binnen te halen. Met teamcaptain Dave Khodabux weer terug in het team speelde hij met Léon Nottelman een degelijke partij tegen Emil Kristensen en Ruben Kweekel. Ze zaten er vanaf het begin bovenop en zetten veel druk op het net waardoor ze veelvuldig de aanval konden houden. Dit leidde tot een winst in twee games met 21-17 en 21-14.

Aram Mahmoud speelde in het herenenkel tegen Ruben Kweekel. Aram speelde een sterke game, die hij dan ook met 21-13 eenvoudig won. De tweede game ging gelijk op. Na een kleine voorsprong te hebben opgebouwd, produceerde hij te veel fouten waardoor de game met 22-20 naar Ruben ging. Ook de start in de derde game was matig van Aram. Hij ging toen wat simpeler spelen en nam minder risico in zijn spel. Ruben maakte op zijn beurt de fouten en kon Aram de game met 21-16 winnend afsluiten. Almere op een 3-0 voorsprong.

Manon trad in het eerste damesenkel aan tegen Pascalle van Nielen-Janssen. Zoals wel eens vaker kwam Manon wat later op gang. Ze had veel moeite met het aanvallende spel van Pascalle en verloor dan ook de eerste game met 21-15. Met hard werken wist Manon zich uitstekend te herpakken een kreeg ze Pascalle meer aan het lopen. Ze won de game dan ook afgetekend met maar liefst 21-5. Ook in de derde game ging ze goed van start maar liet Pascalle, door veel eigen fouten, vaak terug in de game komen. Gelukkig was de voorsprong voldoende om de game met 21-15 te winnen en AviAir op een 4-0 voorsprong te brengen.

I

n het tweede herenenkel speelde Sebastiaan Li tegen Ruud Nagel. Sebastiaan begon nogal moeizaam, maar door regelmatig een dropshot te spelen won hij toch met 21-17 de eerste game. In de tweede game begon Sebastiaan erg sterk maar door een tempootje lager te gaan spelen kon Ruud vaker de aanval nemen. Hij kon daardoor terug in de game komen maar gelukkig pakte Sebastiaan zijn spel van het begin weer op en won de game met 21-18.

Tamara van der Hoeven speelde in het tweede dames enkel tegen Sandy Bommeleyn. Net als in de voorgaande singles stond ze ook nu goed te spelen. Ze was fel en gefocust. Doordat ze een hoger tempo speelde dan Sandy wist ze de partij dan ook vrij eenvoudig met 21-16 en 21-12 te winnen.

De eerste van de twee mixen ging tussen Tamara/Dave en Pascalle/Ruud. De eerste game verliep wat rommelig en er waren weinig rally's. Maar Tamara en Dave wisten de game wel met 21-15 te winnen. In de tweede game lag het initiatief vrijwel constant bij de Almeerders. Die game werd dan ook simpel met 21-10 gewonnen.

De laatste partij was de mix tussen Ilse/Léon en Kristey/Emil. Léon en Ilse raken steeds beter op elkaar ingespeeld. In de eerste game konden ze de druk er goed op houden en wonnen die met 21-14. De tweede ging gelijk op maar aan het eind keken Ilse en Léon tegen een kleine achterstand aan. Door hard werken en goed samen te spelen wisten ze de game uiteindelijk toch met 23-21 te winnen.

  • Het team: "Een 8-0 overwinnen waar we als team natuurlijk weer blij mee zijn. Het harde trainen wordt op zulke momenten uitbetaald. We gaan nu met een goed gevoel een weekend rust tegemoet en hopen daarna deze goede lijn weer voort te zetten." aldus team 1.
  • De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 21 oktober om 19.00 uur in en tegen Amersfoort.
  • Komende week vindt van 10 tot en met 15 oktober in het Topsportcentrum Almere het Yonex Dutch Open plaats. Met onder meer 33 deelnemers uit India, 16 uit Maleisië en 14 uit Japan belooft het weer een mooi toernooi te worden. Ook een aantal spelers van AviAir Almere zullen hieraan deelnemen.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter