BC DKC pakt 5 punten in dubbel weekend

Dennis van Daalen de Jel en Marlies Baan konden hun mix tegen AviAir Almere niet in winst omzetten

Persbericht BC DKC,

AviAir Almere en Le Credit Sportif Velo waren dit weekend te sterk voor het eerste team van BC DKC, dat inmiddels met drie geblesseerden te maken heeft.  Slechts 5 punten heeft dit weekend opgeleverd.  “Iedereen wil winnen, twee keer verliezen is natuurlijk niet wat je wilt, maar in deze fase van de competitie is het niet funest”, vertelt DKC assistent-coach Gricha Camonier na afloop.

Zaterdagavond nam BC DKC het thuis op tegen AviAir Almere. Michiel Kruijt en Mark Caljouw speelden een zeer goede wedstrijd tegen Jelle Maas en Leon Nottelman; 21-17 en 21-7. De eerste punt was winnen. Ook Caljouw zijn singel leverde een winstpunt op. Helaas bleef het bij deze twee winnende punten. Mogelijk had er nog iets meer ingezeten. Dennis van Daalen de Jel begon namelijk moeizaam tegen Aram Mahmoud en verloor de eerste set met 14-21. Maar in de tweede set herpakte hij zichzelf en won nipt; 22-20. Door de lange rally’s werd het een bijzonder slopende partij. Uiteindelijk verloor hij ook de derde set met 16-21. Ook de gemengd dubbel samen met Marlies Baan werd een driesetter. De eerste set wonnen ze zeer overtuigend met 21-11. De tweede en derde set werden helaas verloren met 13-21 en 10-21.

De derby tegen Le Credit Sportif Velo stond zondag op het programma van DKC. Deze wedstrijd werd gespeeld in Wateringen. Michiel Kruijt en Mark Caljouw waren wederom te sterk voor hun tegenstanders Alex Vlaar en Jim Middelburg. Het werd een prachtige spannende wedstrijd. Alle hoeken van de baan werden benut. Regelmatig werd een kanonskogel de vloer ingeslagen. Einduitslag: 22-24 en 20-22. De DKC-dames Daisy Bommeleyn en Marlies Baan verloren een lastige pot tegen Myke Halkema en Dorien Lups (21-14 en 21-19). Ook beide dames enkels werden verloren. Baan kwam in de tweede set goed terug, maar verloor uiteindelijk toch de partij met 21-16 21-19. Mark Caljouw was de enige die zijn singel partij won. De tegenstander Rowan Scheurkogel haalde in totaal niet meer dan 20 punten. Het werd 9-21 11-21. De derde winnende punt was de gemengd dubbel van Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn tegen Ewout Beukers en Mireille van Daal (13-21 16-21). Einduitslag 5-3.

Gricha Camonier feitelijk nog steeds lid van Le Credit Sportif Velo, is dit seizoen voor het eerst assistent-coach bij BC DKC. Hij vond het aanvankelijk wel wat onwennig om op de ‘andere bank’ plaats te nemen en bij de line-up aan de andere kant te staan. ‘Maar zodra je achter de baan zit is dat voorbij’, aldus Camonier. ‘Doel zijn de play-offs. We zien nu vooral welke onderdelen op sterkte zijn en waar we nog hard aan moeten werken’, volgens Camonier.

BC DKC 1 staat op dit moment, na vier wedstrijden gespeeld te hebben, met 18 punten op een vierde plek in de poule. AviAir Almere staat eerste met 28 punten, FZ Forza Amersfoort tweede met 19 punten en BC Duinwijck derde, ook met 18 punten. Duinwijck heeft echter nog maar 3 wedstrijden gespeeld.

Volgende week zaterdag 30 september speelt BC DKC 1 om 19.00 uur uit tegen BC Duinwijck 1.

Meer informatie over BC DKC: www.bcdkc.nl
Fotografie: Ashton Tokromo.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter