BC DKC 1 wint overtuigend van TFS Barendrecht

Alyssa Tirtosentono en Daisy Bommeleijn in het vrouwendubbel voor DKC

Persbericht BC DKC,

De tweede competitie wedstrijd in de Eredivisie bondscompetitie 2017/2018 vond plaats in het nieuwe onderkomen van badmintonclub DKC, sporthal Hogeveld in Den Haag. Vele toeschouwers waren hierbij aanwezig, zowel oud-leden, leden en vele andere belangstellenden. BC DKC 1 speelde de tweede ronde tegen TFS Barendrecht 1. De thuisspelende club pakte 7 punten in 14 sets. Er was geen drie setter nodig om de winst te kunnen pakken.

Een flitsende start maakten Michiel Kruijt en Gijs Duijs. Duijs, spelend in de nationale jeugdselectie, maakte zijn debuut in de Eredivisie. En met succes. De heren wisten met 21-15 21-15 de dubbel te winnen van Ruben Kweekel en Tom Blinde.

De kortste wedstrijd was dit keer die van Dennis van Daalen de Jel. Hij haalde binnen 15 minuten het derde winstpunt binnen door met 21-6 21-4 van Ruud Nagel te winnen.

De meest spannende wedstrijd, was net als vorige week de gemengd dubbel van Michiel Kruijt. Dit keer speelde hij met Marlies Baan, die nog nooit eerder een mix in de Eredivisie gespeeld heeft. Ze namen het op tegen Ruben Kweekel en Kristey Latukolan. De eerste set wonnen ze nipt met 26-24. In de tweede set stonden ze met 20-14 voor. De spanning in de zaal liep echter hoog op. Pas na 5 matchtpoints wisten Kruijt en Baan de partij op hun naam te kunnen schrijven. Het werd 21-19. 

Vermeldenswaard is ook de wedstrijd van Alyssa Tirtosentono tegen Romy Claassen. Tirtosentono speelde de eerst set zeer aanvallend en overtuigend: 21-10. De tweede set kreeg Claassen duidelijke aanwijzingen van coach Leonard van Velzen, die jarenlang trainer bij BC DKC is geweest. Hierdoor kreeg Tirtosentono het moeilijker. Uiteindelijk werd het een verlenging en won ze met 23-21 de tweede set. Daarmee ook de partij.

Ton Baan , sinds dit seizoen één van de sponsoren van BC DKC1, was tevreden met de eind uitslag van 7-1. 'Het was een gezellige wedstrijd met een duidelijke winnaar’.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter