AviAir Almere begint tijdens Kick-Off met 7-1 overwinning

AviAir Almere begint tijdens Kick-Off met 7-1 overwinning

Persbericht AviAir Almere,

De Kick-Off in Sporthal Raggers, die BV Almere samen met Badminton Nederland heeft georganiseerd, is succesvol verlopen. Voor AviAir Almere was de start prima en deed wat verwacht mocht worden: Winst tegen BC Smashing uit Wijchen en wel met 7-1. Helaas heeft BC Victoria zich op het laatste moment afgemeld en daarom was er voor regerend landskampioen Le Credit Sportif VELO geen wedstrijd. Van 12.00 uur tot 17.15 uur vonden ook de drie andere wedstrijden plaats.

AviAir trad met een bijna voltallig team aan. Alleen Dave Khodabux was niet van de partij. De nieuwe aanwinst Jelle Maas boekte een relatief makkelijk zege in het herendubbel met Léon Nottelman. Tegenstanders Roy Reijbroek en Yannic Smeets werden met 21-17 en 21-11 verslagen.

Hetzelfde gold voor het damesdubbel. Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen zetten met 21-17 en 21-16 Milou en Ella Peters opzij. Aram Mahmoud beleefde een makkelijke avond. Hij won zijn partij eenvoudig met de cijfers 21-12 en 21-7 van Brandon Bessem.

Manon Sibbald kende een stroeve start en kwam bij aanvang van de eerste game op een vrij ruime achterstand. Eenmaal op stoom walste ze over haar tegenstandster Denise Hall heen en won met 21-11. De tweede game liep toch weer wat moeizamer maar met 21-19 was de winst voor Manon.

Ook Sebastiaan Li boekte een eenvoudige overwinning op Yannic Smeets. Met 21-17 en 21-12 was er voor hem ook een 2-0 overwinning.

Madouc Linders leek op een simpele overwinning af te gaan tegen Maureen Zewald. Maar dat liep toch anders. De eerste game won Madouc nog ruim met 21-14, maar in  de tweede game liet Maureen bepaald niet over zich heen lopen en leek de speelster uit Wijchen nog de winst te pakken. Zover kwam het net niet want Madouc won benauwd met 21-19.

Maar was het dan allemaal zou eenvoudig? Nee. En dat kon zeker gezegd worden van de eerste gemengd dubbel tussen Léon Nottelman/Tamara van der Hoeven en Roy Reijbroek/Milou Lugters. De eerste game werd pas gewonnen na een stand van 27-25 door Roy en Milou. De tweede was met 21-15 in het voordeel van Léon en Tamara. In de derde game kwamen de Almeerders op een vrijwel kansloze 18-12 achterstand en bij 20-15 was de nederlaag nabij. Maar met uiterste inspanningen en er toch in blijven geloven overleefden Léon en Tamara vijf matchpoints en sloegen zelf op hun tweede matchpoint toe: 23-21 en een 7-0 voorsprong.

Sebastiaan Li en Ilse Vaessen moesten na een 14-8 voorsprong de eerste game met 23-21 laten aan Brandom Bessem en Ella Peters. In de tweede game stelden ze alsnog orde op zaken en pakten die simpel met 21-14. In de derde game leidde teveel eigen fouten tot de enige

verliespartij van AviAir. Winst zat er die game niet meer in. Brandon en Ella bleven simpel overeind en wonnen met 21-12. Ondanks een verliespartij wel een mooie 7-1 overwinning.

Volgende week zaterdag speelt AviAir Almere weer in Sporthal Raggers. Om 19.00 uur is dan Kembit Roosterse BC de tegenstander.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter