BC DKC 1 wint eerste wedstrijd met 6-2

BC DKC 1 wint eerste wedstrijd met 6-2

Persbericht DKC

De Eredivisie bondscompetitie 2017/2018 is gestart met een Kick-off in sporthal Raggers in Almere.

10 verenigingen doen mee in de Eredivisie en zullen komend seizoen gaan strijden om het landskampioenschap. BC DKC 1 speelde de eerste ronde tegen Kembit Roosterse BC.

Het gehele team was aanwezig, inclusief Demi Brehler.  Joran Kweekel en Marlies Baan speelden helaas niet mee in verband met een blessure. 

De eindstand was 6-2. Alle winstpartijen zijn in twee sets gewonnen, ofwel een overtuigende eindstand. De meest spannende, iets minder overtuigende, en volgens enkele toeschouwers, minder goede wedstrijd, was die van Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn. Zij namen het op tegen Nico Hermans en Birthe van den Berg. Met een slow start stonden ze in de eerste helft van de eerste set ver achter. Tot de laatste punt van de wedstrijd bleef de spanning in de zaal voelbaar. Twee keer hadden ze een verlenging nodig om het winstpunt binnen te halen. 28-26 22-20. Maar zoals Bommeleijn zelf aangaf. 'Beter lelijk winnen', dan mooi verliezen'. De kortste wedstrijd was die van Mark Caljouw. Caljouw, net terug uit Denemarken, wist zeer snel het derde winstpunt binnen te halen door met 21-5 21-11 van Frank Vermeesch te winnen.

Vermeldenswaard is ook de wedstrijd van Dennis van Daalen de Jel. Van Daalen de Jel, coach van dit team, mocht deze ronde zelf in actie komen tegen de voor velen lastig spelende Rick Steuten. Van Daalen de Jel is het badmintonnen duidelijk nog niet verleerd en wist zijn partij in twee sets naar zich toe trekken. De meest bijzondere partij was wel die van Mark Caljouw en Demi Brehler. Brehler, een aankomend jong talent, die haar debuut maakte in de Eredivisie, is in ieder geval een mooie ervaring rijker. Zij mocht haar eerste gemengddubbel samen met wereldtopper, Caljouw, spelen. Er werd regelmatig 'uit, uit, uit' geroepen en ook gespeeld. Maar gelukkig was het aantal shuttles dat binnen de lijnen viel groter. Het werd 2x 21-18. Zo sleepten ze uiteindelijk toch de zesde winstpartij binnen.

Ellen Ruimschotel , een trouwe DKC toeschouwer, kon zich goed in de eindstand  van 6-2 vinden. 'Een mooi begin van het seizoen,  zeker gezien de blessures. De kop is eraf’.  

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter