Yao Jie en Nick Fransman wederom de sterksten in Gorredijk

Yao Jie wint Master toernooi Gorredijk

Persbericht: 19e SportVen Mastertoernooi Gorredijk

Op het eerste Master toernooi van het nieuwe seizoen 2017/2018, het 19e SportVen Master toernooi, kon men het afgelopen weekend in Gorredijk weer volop genieten van topbadminton en heeft veelvoudig Nederlands kampioen Yao Jie aangetoond dat ze, ondanks dat ze enkele jaren geleden met de topsport is gestopt, nog steeds de Nederlandse top weet te verslaan. Samen met haar man Eric Pang en een aantal Chinese badmintonners, van haar school in China, waren ze na een bezoek aan de WK in Glasgow in Gorredijk neergestreken, waar ze beiden in het verleden al vier keer de titel wisten te pakken.

Master Klasse

In 2001 en 2002 won Yao Jie haar eerste twee titels in Gorredijk en in 2009 en 2010 wist ze dit nogmaals te herhalen. Grote vraag was nu dan ook hoe het met conditie was gesteld?  Nou dat hebben de tegenstanders gemerkt , want dat zat wel goed. In de halve finale had ze al verrassend in 2 games (21-17,21-15) van de als nummer 1 geplaatste Letse Ieva Pope gewonnen. In de finale was ze ook te sterk voor het talent uit Almere, Manon Sibbald. De eerste game werd met 21-18 door Yao Jie gewonnen, terwijl Manon Sibbald de tweede game met dezelfde cijfers naar zich toe trok en toen iedereen dacht dat door conditiegebrek en trainingsachterstand van Yao Jie, Manon Sibbald de titel wel zou gaan grijpen, gaf de grote ervaring en de prachtige techniek van Yao Jie de doorslag en trok ze de derde game vrij gemakkelijk met 21-7 naar zich toe en greep daarmee haar 5e titel in Gorredijk.

Bij de mannen was de nummer 2 van Nederland en de als 1ste geplaatste en vijfvoudig winnaar, Nick Fransman, de te kloppen man. In de halve finale ontmoette hij de voormalig en meervoudig Nederlands kampioen Eric Pang. Eric kon de prestatie van Yao Jie niet herhalen om de nummer 1 uit het toernooi te wippen en verloor in twee games (21-11 en 21-17.) In de finale was Nick Fransman ook te sterk voor Alex Vlaar, hij won zijn partij in twee games (21-19 en 21-16 ) en greep zo, zonder een game af te staan zijn 6e titel op rij in Gorredijk.

De titel in het mannendubbel ging naar het koppel Aram Mahmoud en Leon Nottelman, die in 3 spannende games (21-13,15-21 en 21-16 ) het koppel Jerry Natenstedt en Ralph Starren wisten te kloppen.

De titel bij het vrouwendubbel ging naar Tamara van der Hoeven en Dorien Lups, die in de finale in 3 games (21-8 , 17-21 en 21-15) te sterk waren voor Myke Halkema en Amy Tan.

In het gemengd dubbel waren Alex Vlaar en Myke Halkema in twee games (21-10 en 21-14) te sterk voor Jerry Natenstedt en Mandy Lenderink.

Categorie 4

Hier was Reitse Terpstra, van Meteoor, met twee titels de grote man, want samen met Loic de Leeuw (BC GO ) won hij het mannendubbel van Denny Matitawaer en Mike van Daal en in het gemengd dubbel was hij samen met Chantal Tiekstra (BC Drachten) te sterk voor Maurice Frijns en Amanda Foss van de BC IJsselstad (16-21 , 21-14 , 21-7)

Bij de mannen was hier de jeugdige Maurice Frijns van de BC IJsselstad de grote verrassing, nadat hij in de voorrondes eerst al de als eerste geplaatste Mike van Daal had verslagen, was hij in de finale ook te sterk voor Kjelt van de Hazel van BECA uit Arnhem (21-15 , 23-21). Bijzonder is wel dat hij in het mannenenkel meer dan 4 ½ uur op de baan heeft gestaan en totaal in het mannen enkel en mannendubbel en gemengd dubbel in beide dagen maar liefst 9 ½ uur op de baan stond.

Bij de vrouwen was Aija Pope uit Letland de sterkste en won in twee games van de Duitse Michelle Beecken van de BV Gifhorn in twee games (21-12 , 21-18).

Het vrouwendubbel was voor het Duitse koppel Michelle Beecken / Lisa Olde Meule, die in 3 games wonnen van Chloe Amelo en Sam Lange van de BV Almere (21-17, 8-21, 21-13).

Hoewel het aantal inschrijvingen nog niet datgene was waarop was gehoopt , zat er toch weer een stijgende lijn in en kan de organisatie weer tevreden terugzien op een zeer geslaagd en goed georganiseerd toernooi , waarbij er voor het aanwezig publiek zeer spannende partijen en spectaculaire rally’s te zien waren. Ook was het verheugend om te zien dat er vooral in de Categorie 4 een groot aantal zeer jeugdige speelsters in de prijzen vielen. Jammer was het dat de pers het op beide dagen in zijn geheel af liet weten.

Namens de toernooicommissie

Ab Bezembinder

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Reacties   

+1 #1 James Foss 05-09-2017 21:03
Alleen jammer dat er bij Amanda als enige geen achternaam bij staat en voor de rest bij alle anderen wel !!!
Citeer
0 #2 Ridder Piet 06-09-2017 17:21
@James Foss: Artikel als persbericht zo binnengekregen. Inmiddels heb ik de naam van Amanda gecorrigeerd naar Amanda Foss. groetjes Piet Ridder
Citeer