Internationaal Meteoor Master badmintontoernooi 2017

Internationaal Meteoor Master badmintontoernooi (Foto van het toernooi in 2016)

Persbericht SV Meteoor,

13 en 14 mei vindt in het Indoorcentrum Veendam voor de 49ste keer het internationale Meteoor Masters badminton toernooi plaats. Eén van de grootste jaarlijks terugkerende badmintonevenementen in Nederland. Dit jaar hebben zich bijna 250 deelnemers ingeschreven om verspreid over 4 categorieën  en in totaal 20 onderdelen op sportieve wijze uit te vechten wie er het prijzengeld mee naar huis gaat nemen. Gedurende het weekend zullen er ruim 450 wedstrijden gespeeld worden om te bepalen wie de beste badmintonners zijn.

Bij de mannen is de huidige nummer 1 op de Nationale Badminton Ranking Nick Fransman als eerste geplaatst. Onderin het schema zullen waarschijnlijk Thomas Sibbald en Aram Mahmoud gaan bepalen wie het tegen Nick mag gaan opnemen in de finale. De kans op een verassende Duitse deelnemer in de finale lijkt klein maar kan nooit helemaal uitgesloten worden.

Bij de dames in de Master klasse wordt een finale tussen Tamara van der Hoeven en Ieva Pope verwacht. Mocht dat inderdaad zo uitspelen dan is dat dezelfde finale als de vorige editie. Vorig jaar won Tamara relatief makkelijk, maar vorige week op het Conquesto toernooi in Zoetermeer wist Ieva in drie games de overwinning te pakken. Een finale om naar uit te kijken – zoveel is in ieder geval duidelijk en de derde en vierde geplaatste Manon Sibbald en Raquel Humphris zullen zich ook niet zonder slag of stoot van het ereschavot laten weerhouden.

De organisatie van de Veendammer badmintonvereniging is al weer geruime tijd bezig met de voorbereidingen en kon gelukkig ook dit jaar weer rekenen op de steun van ondernemers uit  Veendam en omstreken. De landelijke badminton bond (BNL) stelt hoge eisen aan toernooien met Master status (onderdeel van het Carlton Master circuit bestaande uit slechts 6 toernooien). Voldoen aan al die eisen kan alleen maar met de steun van sponsors, adverteerders en een heel grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Met al die onmisbare hulp organiseert de club nu al bijna 50 jaar een bijzonder toernooi en een begrip in badmintonnend Nederland. Ooit gestart op het asfalt van de Sorghvliethal en altijd met bijzondere mogelijkheden die het toernooi extra leuk maken. Van top niveau tot categorie 8, de mogelijkheid om te kamperen naast de sporthal en de toegang tot het zwembad maken het extra leuk om met meerdere teams van één vereniging of met de hele familie naar Veendam te komen. En ook het feest op zaterdagavond (al jaren een traditie van dit toernooi) wordt altijd druk bezocht. Nu al is de organisatie aan het bedenken hoe ze er volgend jaar een extra bijzondere editie van kunnen maken.

Het Meteoor toernooi biedt een van de weinige kansen om topbadminton nu eens met eigen ogen en van dichtbij mee te maken hier in het Noorden van het land. De finales op zondag 14 mei zijn voor iedereen gewoon gratis toegankelijk en iedereen is welkom om naar de ongetwijfeld spannende en spectaculaire finales te komen kijken.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter