Conquesto wederom gastheer van badmintontoppers in Zoetermeer

Conquesto wederom gastheer van badmintontoppers in Zoetermeer

ZOETERMEER - Badmintonvereniging Conquesto organiseert op 29 en 30 april voor de negentiende keer het VANDEKOLK Hypotheken Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Het toernooi maakt deel uit van het Carlton Master Circuit 2017. Dit circuit bestaat uit zes toernooien en wordt afgesloten met de Master finale.

Mannenenkel
In het mannenenkelspel ontbreekt titelverdediger Justin Teeuwen. Favoriet om hem op te volgen is Nick Fransman, de nummer één van de Nationale Ranglijst. Michiel Kruijt, nummer vier op de Nationale Ranglijst en vorig jaar verliezend finalist, is ook dit jaar als tweede geplaatst.

De grootste concurrentie wordt verwacht van Thomas Sibbald en Jerry Natenstedt. Mogelijk kan outsider Aram Mahmoud voor een verrassing zorgen.

Vrouwenenkel
Tamara van der Hoeven, winnares van het toernooi in 2015 en vorig jaar uitgeschakeld in de halve finale, voert dit jaar de plaatsingslijst weer aan. Zij treft mogelijk Dorien Lups (4) in de halve finale. Als de planning klopt, wordt de andere halve finale een ontmoeting tussen titelverdedigster Ieva Pope (2) Manon Sibbald (3).
  Mannendubbel

In dit schema zijn er twee koppels geplaatst, te weten Jim Middelburg met Conquesto-trainer Russell Muns (1) en Michiel Kruijt met Thomas Wijers (2). Een geducht koppel waar ook rekening mee gehouden dient te worden is Jerry Natenstedt met Ralph Starren. Zij waren vorig jaar verliezend finalist.

Vrouwendubbel
Velo-koppel Myke Halkema en Imke van der Aar zijn als eerste geplaatst. Tamara van der Hoeven en Dorien Lups (2) zullen waarschijnlijk hun tegenstanders zijn in de finale. DKC-duo Marlies Baan met Alyssa Tirtosentono (3) en het koppel Raquel Humphries met Ieva Pope mogen ook zeker niet onderschat worden.

Gemengd dubbel
Het koppel Michiel Kruijt met Imke van der Aar is als eerste geplaatst. Zij zullen de nodige tegenstand krijgen van het ingespeelde Velo-koppel Jim Middelburg/Myke Halkema (2). Ook wordt er veel verwacht van de koppels Jerry Natenstedt/Mandy Lenderink (3) en Ralph Starren/Judith van Cruchten (4).

Overige categorieën

Er is niet alleen aandacht voor de toppers, want ook in de 4-, 6- en 8-categorie zal flink voor de overwinning gevochten worden. Met zo’n 225 deelnemers uit binnen- en buitenland en ±340 te spelen partijen is het toernooi zeer goed bezet.

Conquesto doet zelf mee met een groot aantal spelers in de verschillende klassen. Lokale favorieten Michel Kersch, Linda de Kievit, Remco Boeije, Vivian Leow en Esther Brinkel hopen ook hun plaatsing waar te maken.

Stichting Floravontuur Zoetermeer
Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Floravontuur Zoetermeer en een aantal sponsoren. VANDEKOLK Hypotheken is voor het tweede jaar op rij naamsponsor van het toernooi. Daarnaast wordt het toernooi ondersteund door: AllRackets.com, Q Clinical, Florence Allure, Thema Autoschade, Fysio Physics, GOB Zoetermeer, Triangle Practice en Dipas druk&print.

Fysio Physics zal het hele weekend aanwezig zijn om de eventuele blessures en andere pijntjes te verhelpen. AllRackets.com zal het hele weekend met een stand aanwezig zijn. Hier kun je terecht voor je sportartikelen.

Iedereen hoopt natuurlijk om een deel van de ruim € 3.700,- aan prijzengeld mee naar huis te mogen nemen. Met ruim 225 deelnemers en 340 te spelen partijen zal het weer genieten zijn van mooi badmintonspel.

Conquesto speelt in de Noord-Westerhal, Buytenparklaan 6, 2717 AX, Zoetermeer (vlakbij SnowWorld). De speeltijden zijn op zaterdag van 09.00 – 22.00 uur en op zondag van 09.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. De halve finales starten ca. 11:30 uur en de finales ca. 14:50 uur.

Tijdens het toernooi worden de uitslagen regelmatig op badmintonnederland.toernooi.nl gepubliceerd.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter