Bondsbestuur Badminton Nederland demissionair

Bondsvoorzitter Clemens Wortel

Persbericht Badminton Nederland,

Zaterdag 1 april jl. heeft het bestuur een brief van een commissie van afgevaardigden ontvangen, waarin zij namens de afgevaardigden het bondsbestuur vraagt hun functies ter beschikking te stellen. Als reden gaf men aan dat ondanks dat het bestuur heel veel goede dingen heeft gedaan de laatste jaren, de bestuurlijke regie naar hun mening te vaak ontbrak, te veel afspraken zouden niet zijn nagekomen en te veel stukken zouden onvolledig zijn ingediend of terug getrokken vlak voor of tijdens Bondsvergaderingen.

Het bondsbestuur heeft vandaag aangegeven bereid te zijn een demissionaire status te aanvaarden tot de Jaarvergadering van 24 juni a.s. Zij is tot dit besluit gekomen ter voorkoming van verdere beschadiging van de goede naam die Badminton Nederland de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Het bondsbestuur benadrukt het niet eens te zijn met het proces dat geleid heeft tot de oproep van de afgevaardigden van zaterdag jl. Meer in het bijzonder door het ontbreken van elke vorm van hoor en wederhoor, het bondsbestuur is door de commissie van afgevaardigden niet in de gelegenheid gesteld om een reactie te geven op bovenstaande redenen en over de opmerkelijke opstelling van de afgevaardigden daarbij.

Het bestuur is bereid om redenen van continuïteit en in overleg met de afgevaardigden zich in te spannen zodat op 24 juni a.s. een bestuur is gevormd dat op draagvlak kan rekenen van de Jaarvergadering, maar nog meer een passend antwoord zal kunnen geven op de grote uitdagingen waarmee Badminton Nederland de komende tijd zal worden geconfronteerd.

Namens het Demissionaire Bestuur van Badminton Nederland

Clemens Wortel

Voorzitter

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Reacties   

+1 #1 Sandra 05-04-2017 19:24
Triest hoor! Is er ooit een bondsbestuur geweest wat het wél goed heeft gedaan? Wie zaten er in die 'commissie van afgevaardigden? Ik heb ooit eens een stuk geschreven (is op deze site gepubliceerd) over hoe afgevaardigden naar mijn bescheiden mening zouden moeten functioneren. Laat ik het zo zeggen, mijn afgevaardigden zijn het niet die dit bewerkstelligd hebben. Het handjevol criticasters... let's hope they put their money where their mouth is...
Citeer