Mark Caljouw naar finale Orléans International 2017

Mark Caljouw naar finale Orléans International 2017

Persbericht Badminton Nederland,

Mark Caljouw is er in geslaagd door te dringen tot de finale in het mannenenkelspel van de Orléans International 2017. In de halve finales wist hij in drie games (21/17, 10/21 en 21/19) te winnen van de als derde geplaatste Duitser Fabian Roth.

Het was dit toernooi al de derde hoger geplaatste speler die Caljouw wist te verslaan. Zijn tegenstander in de finale op zondag is de als vierde geplaatste Fransman Lucas Corvee.

In de eerste game had Mark Caljouw de touwtjes in handen en wist daarbij steeds een kleine voorsprong op Fabian Roth te nemen. De Duitser kwam echter knap terug tot 16/16, waarna de Nederlander het initiatief weer overnam en de eerste game met 21/17 wist te winnen. De tweede game ging Fabian Roth veel beter van start en nam daarbij al snel een grote voorsprong die hij niet meer uit handen gaf; 21/10 voor de Duitser.

Ook de derde game werd goed door Fabian Roth begonnen, waarbij Mark Caljouw steeds tegen een kleine achterstand aan keek. De Nederlander knokte zich sterk terug in de partij tot 15/15 en besliste uiteindelijk het spannende slot van de game door terug te komen van 17/18 tot 20/18 en daarna zijn tweede machtpoint te benutten. Voor het laatste punt klik je HIER (video)

Eerder op de dag zorgde Mark Caljouw al voor een daverende verrassing door in zijn kwartfinale de nummer één geplaatste Vietnamees Tien Minh Nguyen met twee keer 21/8 te verslaan en een ronde eerder versloeg hij met 21/13 en 21/15 de als zevende geplaatste Niluka Karunaratne (Skri Lanka). 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter