Droomfinale DKC – VELO is een feit

Michael en Veerle na het winnende punt halve finale play-off

Foto: Peter van der Heij

Persbericht DKC

Het is badmintonclub DKC gelukt: na een 3-5 winst op Almere, staan ze op 11 maart in de finale van de Carlton Eredivisie badminton. Een finale tussen DKC uit Den Haag en VELO uit Wateringen is voor veel fans een droomfinale. “Ik ben mega trots op deze overwinning en kijk uit naar de finale in Den Bosch”, laat DKC-coach Dennis van Daalen de Jel weten.

De wedstrijd tussen BV Almere en BC DKC leek na een 4-1 voorsprong voor DKC al bijna beslist. Maar de club uit Almere gaf niet op, waardoor het toch nog 4-3 werd. De beslissing viel uiteindelijk in de mixpartij van Michiel Kruijt en Veerle Wijers. Ze waren met 17-21 en 17-21 te sterk voor Leon Nottelman en Tamara van der Hoeven. Een flinke ontlading bij het team en de vele meegereisde fans. “We hebben niet onze beste wedstrijden gespeeld”, vertelt Dennis na afloop. “Maar ik ben trots op het team. De sfeer was en is goed. Nu kunnen we ons focussen op de finale. Daar heb ik heel veel zin in!” Finale

De finale van de Carlton Eredivisie Badminton wordt gespeeld op zaterdag 11 maart vanaf 13.00 uur in de Maaspoort in Den Bosch. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen regerend landskampioen Van Zundert VELO en BC DKC, die in 2015 de nationale titel pakte.

Alle uitslagen en de tussenstand staan op www.badmintonnederland.toernooi.nl

Meer informatie over BC DKC: www.bcdkc.nl

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter