Geen halve finale voor Nederland bij EK gemengde teams 2017

Mark Caljouw wint van de Engelsman Toby Penty

Foto: Badminton Nederland/Badminton Europe 

Persbericht Badminton Nederland,

Nederland is er bij de Europese Kampioenschappen gemengde teams 2017 in het Poolse Lubin, niet in geslaagd de halve finales te bereiken. In de kwartfInale werd na een 2-0 voorsprong met 3-2 verloren van Engeland.

Vrouwenenkel

Gayle Mahulette beet de spits af tegen Fontaine Mica Chapman die in de eerste game makkelijk wist uit te lopen en met 21//11 de game te winnen. De tweede game gaf een heel ander beeld. Mahulette wist al snel een voorsprong te nemen van 2 maximaal 5 punten, zag Chapman nog wel terugkomen tot 16/16, maar won uiteindelijk knap de game met 21/19.

De derde game kende een zeer wisselend en spannend scoreverloop, waarin beide speelsters om beurten een kleine voorsprong wisten te nemen, maar toch de stand weer gelijk werd gemaakt. Uiteindelijk was het Gayle Mahulette die vanaf 15/15 het hoofd koel hield en met 21/17 de game en de wedstrijd wist te winnen en Nederland op een 1-0 voorsprong zette.

Mannenenkel

Mark Caljouw moest het opnemen tegen Toby Penty. Beide spelers gaven elkaar weinig toe in de eerste game en knokten voor elk punt. Uiteindelijk wist Caljouw bij 18/19 met drie punten op een rij de stand in zijn voordeel om te buigen en met 21/19 de game te winnen.

Ook in de tweede game kon het weer alle kanten op. Met eerst een voorsprong voor Penty die door Mark Caljouw kon worden weggewerkt en omgezet in een kleine voorsprong en daarna Penty die het initiatief nam. Het was uiteindelijk de Engelsman die op zijn derde gamepoint de game met 24/22 in zijn voordeel wist te beslissen..

In de derde game wist Caljouw uit te lopen naar 6/1, maar Penty knokte zich terug en nam zelf een voorsprong van 13/10. Toch was het Caljouw die aan het langste eind trok. Vanaf 16/16 nam de Nederlander een kleine voorsprong en deze gaf hij niet meer uit handen. Eindstand 21/18 en Nederland op een 2-0 voorsprong.

Vrouwendubbel

Het koppel Cheryl Seinen/ Iris Tabeling ging de strijd aan met de Engelse vrouwen Lauren Smith en Sarah Walker. In de eerste game ging het lang gelijk op, maar waren het Smith en Walker die met 21/18 de eerste game wonnen. In de tweede game kwamen Seinen en Tabeling al snel op achterstand, die zij gedurende de tweede game niet meer wisten in te lopen. De game werd met 21/13 verloren en Engeland kon de stand zo naar 2-1 brengen.

Mannendubbel

Jelle Maas en Robin Tabeling namen het op tegen het Engelse koppel Marcus Ellis en Chris Langridge. De Engelsen liepen al snel uit naar 11/2 en gaven de eerste game daarna niet meer uit handen: 21/13. In de tweede game wisten Maas en Tabeling gelijk op te gaan tot 14/14, waarna Ellis en Langridge een gaatje sloegen en uiteindelijk de game met 21/16 wonnen. Hierdoor werd de stand tussen Nederland en Engeland weer gelijk: 2-2.

Gemengd dubbel

Chris en Gabrielle Adcock waren de tegenstanders van Cheryl Seinen en Ruben Jille in de laatste en beslissende partij om een plek in de halve finales. Het Engelse duo (nummer 8 van de wereldranglijst) was te sterk voor de Nederlanders, de eerste game werd verloren met 21/13. In de tweede game streden Seinen en Jille voor wat ze waard waren en konden zij tot 14/14 de strijd goed aangaan. Maar het verschil werd toch gemaakt door het Adcock koppel en de game met 21/18 door hen gewonnen. Door deze overwinning kwam Engeland op een 3-2 voorsprong en speelt het morgen de halve finales tegen Rusland.

Voor alle gamestanden van de kwartfinale tegen Engeland klik je HIER

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter