Blessures nekken AviAir in Den Haag

Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven verloren in twee games hun mixdubbel

Foto: AviAir Almere

Persbericht AviAir Almere,

In de strijd om een finaleplaats om het Nederlands kampioenschap heeft AviAir Almere de eerste van twee wedstrijden tegen DKC verloren. In Den Haag werd met 4-4 gelijk gespeeld en moest de golden game de beslissing brengen. Die werd door DKC gewonnen. Ilse Vaessen raakte in haar mixpartij geblesseerd en dat overkwam Dave Khodabux ook in zijn mixpartij. Dave kon dan ook niet ingezet worden in de beslissende golden game. Thuis op zondag 26 februari valt de beslissing en wordt duidelijk wie het in de finale tegen regerend kampioen Van Zundert/VELO mag opnemen.

Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen stonden op de baan voor hun partij tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. Zoals je mag verwachten werd de eerste game gewonnen. Met 21-13 werd het verschil duidelijk gemaakt. Zo zou ook de tweede game moeten gaan maar dat liep anders. Na een 11-9 achterstand bij de rust liep die verder op naar 18-13. Na een sterke inhaalrace kwam de Almeersen nog wel op 20-20 maar moesten de winst in deze game met 22-20 aan Alyssa en Marlies laten. De derde game steeds een voorsprong voor Ilse en Tamara. Na 11-7 en 17-13 leek de winst een gelopen zaak. Hoewel de Haagse dames nog terug kwamen tot 19-18 werd de game met 21-18 gewonnen. 1-0 voor AviAir Almere. Dave Khodabux en Adam Hall namen het op tegen Joran Kweekel en Thomas Wijers. De eerste game ontliepen de duo's elkaar niet veel. Op gamepoint produceerde Almere een foutservice waarop Joran en Thomas langszij kwamen en de game met 24-22 wonnen. Er moest dus uit een ander vaatje worden getapt en dat gebeurde. Hoewel Dave en Adam in de tweede game nog met 9-11 achter stonden werd de tweede game met 21-16 gewonnen. De derde game verliep nog iets makkelijker. Met 21-14 werd die binnen gehaald en werd Almere op een 2-0 voorsprong gezet.

Léon Nottelman kwam duidelijk tekort tegen Michiel Kruijt. De DKC-er troefde Léon af op alle fronten en de cijfers maakten dat meer dan duidelijk. Met 21-8 en 21-9 overklaste Michiel onze Léon en scoorde daarmee het eerste punt voor DKC.

Manon Sibbald speelde tegen Marlies Baan. Na haar uitstekende optreden optreden op het NK was Manon nu te sterk voor Marlies. Hoewel die prima partij bood en zelfs een 14-10 en een 18-14 voorsprong nam vocht Manon zich knap terug naar een 19-18 voorsprong. Toch was het Marlies die op gamepoint kwam. Maar weer kwam Manon goed terug en won de game met 22-20. Ook de tweede game was voor Manon. Na 19-17 en 19-19 kwam ze op haar eerste matchpoint en benutte dat direct. 3-1 voor Almere.

Aram Mahmoud kon in de eerste game aanvankelijk Joran Kweekel bijbenen. Maar na een 11-9 ruststand nam Joran snel afstand en won de game met 21-13. In de tweede game kwam Aram beter in zijn spel. Na een 7-11 achterstand nam hij een 16-13 voorsprong. Bij 19-18 kwam Aram op gamepoint. De scheidsrechter besliste anders en gaf de uitbal in. Dit in tegenstelling tot wat iedereen waarnam en tot ontzetting aan Almeerse kant. Geen gamepoint maar 19-19. Blijkbaar toch iets aangeslagen leverde Aram prompt de game in met 23-21 en dus ook de partij. 3-2 voor Almere.

Madouc Linders boekte in haar vorige ontmoeting een mooie overwinning op Alyssa Tirtosentono. Die goede prestatie herhaalde ze nu weer. Na de eerste game met 21-18 te hebben verloren nam ze in de tweede game snel een 15-5 voorsprong. Madouc bracht met 21-11 de stand weer in evenwicht. Ook nu moest de derde game weer de beslissing brengen. En het was spannend. Hoewel Madouc op de overwinning leek af te stevenen knokte Alyssa zich nog wel terug. Maar uiteindelijke moest ze met 22-20 toch haar meerdere erkennen in Madouc. 4-2 voor AviAir Almere.

Dave en Tamara speelden in hun mixpartij tegen Thomas Wijers en Daisy Bommeleijn. De eerste game leek eenvoudig te worden gewonnen. Maar een 18-14 voorsprong werd onnodig weggegeven. Op het vierde gamepoint sloegen de Hagenaars toe: 24-22. In de tweede game kreeg Dave meer last van een opgelopen kuitblessure. Voluit gaan lukte niet meer en tweede game ging verloren en wel met 21-19. DKC had de achterstand teruggebracht tot 4-3.

Nu moest de laatste mixpartij gewonnen door Adam en Ilse om de winst veilig te stellen. Tegen Michiel Kruijt en Veerle Wijers werd goed begonnen door de eerste game na een spannend slot met 25-23 te winnen. Echter raakte Ilse geblesseerd en moest zich voor aanvang van de tweede game laten behandelen. Met een ingepakt been werd aan de tweede game begonnen. Een moeizaam over de baan bewegende Ilse kwam met Adam net te kort in die tweede game die met 21-18 naar Michiel en Veerle ging. De pijn verbijtend maar niet aan opgeven denkend speelde Ilse de partij uit. Winstzat er voor Adam en de gehavende Ilse niet meer in. Met 21-15 ging de derde game verloren en kwam DKC terug op 4-4.

Omdat de wedstrijd toch een winnaar moest opleveren moest er een golden game worden gespeeld van een game. Het werd een mannen dubbel. Normaal gesproken zouden Adam Hall en Dave Khodabux gaan spelen maar de plaats van de geblesseerde Dave werd ingenomen door Léon Nottelman. Tot 11-10 ging het nog gelijk op maar daarna liepen Michiel Kruijt en Joran Kweekel snel uit en bleken met 21-16 te sterk.

DKC dus winnaar van de eerste wedstrijd. Zondag 26 februari om 13.00 uur valt in sporthal Raggers de beslissing. AviAir Almere moet winnen on nog een kans te maken op een finaleplaats. Mocht er gewonnen worden dan is de stand 1-1 en wordt er weer een golden game gespeeld waaruit de uiteindelijke winnaar moet blijken. Kom dan de 26e AviAir Almere aanmoedigen en help ons eerste team naar de finale. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Tot dan!

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter