AviAir Almere wordt tweede

AviAir Almere wordt tweede

Persbericht BV Almere

AviAir Almere heeft zaterdag 28 januari 2017 in de kampioenspoule van de Carlton Eredivisie in en tegen Amersfoort gelijkgespeeld. Ondanks de aanmoedigingen van de 60 meegereisde supporters van AviAir Almere bleven de Almeerders steken op 4-4 in een spannende en enerverende wedstrijd. En aangezien Van Zundert Velo met 5-3 won van DKC mogen de Wateringers zich de nummer één noemen en plaatsen zij zich rechtstreeks voor de finale in Den Bosh. AviAir Almere en DKC gaan in twee play-offwedstrijden uitmaken wie de tweede finalist wordt.

De Buks en de Notte speelden het mannendubbel tegen Koen Ridder en Vincent de Vries. De tegenstanders ontliepen elkaar niets, en de strijd ging gelijk op, maar zowel aan het eind van de eerste als de tweede game waren Amersfoorters net even gelukkiger en misschien wel doortastender (21-19 en 21-17). In het vrouwendubbel gingen de Almeerse dames Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven flitsend van start tegen Renske Kwakkenbos en Debora Jille. In de eerste game werd al gauw een fikse voorsprong genomen, maar gaandeweg kwamen de Amersfoorters terug en werd er nog maar nipt gewonnen door Ilse en Tamara met 19-21. De tweede game gaf min of meer hetzelfde beeld te zien, maar wisten Kwakkenbos en Jille de Almeerse dames wel te verschalken met 23-21. In de derde game speelden Ilse en Tamara onvoldoende gevarieerd en Amersfoort pakte met 21-19 de winst en zo keken de Almeerders tegen een 2-0 achterstand aan in de wedstrijd. In Wateringen ging Van Zundert Velo beduidend beter van start. Zij namen toen een 2-0 voorsprong.

In de mannenenkel van Sebastiaan Li tegen Vincent de Vries kon Sebastiaan het niet bolwerken. Wellicht kwam hij wedstrijdritme te kort, maar het werd toch wel afgetekend 21-15 en 21-13 voor De Vries.

In de eerste damessingle gaf Tamara van der Hoeven alles, maar dat was onvoldoende tegen Xandra Stelling die over een uitstekende conditie beschikt en in drie games Tamara de baas was (19-21, 21-15 en 21-16. Dat was even slikken voor AviAir dat nu tegen een achterstand van 4-0 aankeek, terwijl in Wateringen Van Zundert Velo gestaag doorging en op een 3-1 voorsprong stond.

Toch herpakten de Almeerders zich. Aram Mahmoud speelde als een tijger tegen Edwin Ekiring. Ook hier ging de partij aanvankelijk gelijk op, maar Aram liep op tijd weg van Ekiring en won de eerste game met 21-14. In de tweede game nam Ekiring het initiatief en liep Aram enigszins achter de feiten aan en het werd 21-17 voor Ekiring. In de derde game stond Aram er weer en won hij verdiend met 21-16.

Manon Sibbald leek Debora Jille de baas en stond in de eerste game met 20-16 voor. Toch verspeelde Manon deze zeker lijkende voorsprong en Debora won alsnog met 24-22. In de tweede game nam Manon opnieuw een mooie voorsprong en nu maakte zij het wel af en won met 21-15. Op naar de derde game en ook in deze game was Manon de betere en als Aram speelde als een tijger vocht Manon als een leeuwin die haar welpen verdedigt. De onmogelijkste shuttles haalde zij en zij wekte bewondering van de meegereisde Almeerse supporters. Het werd 21-18 voor Manon en dat was zeker verdiend.

Met de mixen nog te gaan stond er een 4-2 achterstand op het scorebord. Ondertussen was Van Zundert Velo al zeker van de eerste plaats in de kampioenspoule, want Van Zundert Velo had een comfortabele voorsprong van 5-1 op DKC.

In de eerste mix hadden Dave Khodabux en Ilse Vaessen totaal geen moeite met Edwin Ekiring en Xandra Stelling. Met tweemaal 21-11 waren zij de Amersfoortspelers ruim de baas.

Ook in de tweede mix van Leon Nottelman met Gita Djajawasito tegen Luc Maessen en Renske Kwakkenbos bestond er geen misverstand over wie de sterksten waren. Leon en Gita wonnen afgetekend met 21-13 en 21-10. Zo werd het uiteindelijk 4-4 tussen Amersfoort en AviAir Almere.

Van Zundert Velo won uiteindelijk met 5-3 van DKC en plaatst zich door dit resultaat rechtstreeks voor de finale op 11 maart in Den Bosch, waarmee we de Wateringers feliciteren.

Het halen van de play-offs was de doelstelling van AviAir Almere en deze doelstelling is gehaald en daarmede moeten we tevreden zijn. Spelers en begeleiding verdienen daarvoor een pluim. Even leek het er op dat rechtstreekse plaatsing voor de finale tot de mogelijkheid behoorde van Triple A, maar de ploegen in de kampioenspoule ontlopen elkaar niet veel dus over het missen van kansen hoeven we het niet te hebben.

AviAir gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DKC. Deze wedstrijden worden gespeeld in het weekend van 11 en 12 februari uit en 25 en 26 februari 2017 thuis in Sporthal Raggers.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter