DKC bijna zeker van play-offs na gelijkspel

DKC bijna zeker van play-offs na gelijkspel

Foto: Nicoline Heekelaar

Persbericht BC DKC,

Afgelopen zaterdag heeft het publiek kunnen genieten van spannende partijen tussen AviAir Almere en BC DKC. De wedstrijd in Almere eindigde in een 4-4 gelijkspel. Daarmee is DKC nog één punt verwijderd van de play-offs. VELO en Almere zijn al zeker van een plek in de volgende ronde.

“We kunnen zeker tevreden zijn met deze uitslag”, vindt DKC-speelster Marlies Baan. “Almere is altijd een lastige tegenstander en zeker de uitwedstrijd. De vorige keer verloren we met 3-5, dus 4-4 is een goede prestatie.” De herendubbel van Thomas Wijers en Joran Kweekel, het enkelspel van Marlies Baan, het enkelspel van Joran Kweekel en de mix van Thomas Wijers en Daisy Bommeleyn gingen verloren. Marlies Baan pakte samen met Alyssa Tirtosentono wel een punt in het damesdubbel tegen Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen. “We begonnen een beetje afwachtend, maar herpakten ons daarna sterk”, geeft Marlies aan. “Na de afgelopen weken een aantal mindere lekkere dubbels te hebben gespeeld, was ik er op gebrand om deze weer te winnen. En dat lukte ook (16-21 en 19-21).”

DKC is nog één punt verwijderd van de play-offs. “Daar ben ik blij mee”, vertelt Marlies. “We zijn nu heel dichtbij. Ik had het wel verwacht eigenlijk. Zeker na de 6-2 overwinning op VELO.” Aanstaande zaterdag staat VELO weer op het programma. De teams nemen het in Wateringen vanaf 19.00 uur tegen elkaar op. Marlies: “Dit is onze laatste wedstrijd voorafgaand aan de play-offs. Ik heb veel zin in deze partij.”

VELO en Almere hebben op dit moment beide 35 punten. DKC en Duinwijck hebben beide 34 punten, maar Duinwijck heeft een wedstrijd meer gespeeld. BC Amersfoort staat op 21 punten. Almere kan haar eerste plek veilig stellen door met grote cijfers van BC Amersfoort te winnen. De nummer één uit de kampioenspoule is zeker van een plek in de finale. De nummer twee en drie gaan in twee duels strijden om een plek in de finale.

Alle uitslagen en de tussenstand staan op www.badmintonnederland.toernooi.nl

Meer informatie over BC DKC: www.bcdkc.nl

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter