De Denen komen!

De Denen komen!

Persbericht Yonex Dutch Junior 2017,

Voor het eerst sinds 2004 is er een inschrijving van de Deense bond binnen voor de Yonex Dutch Junior International. Maar liefst 16 jongens en meisjes zullen deel gaan nemen in de diverse onderdelen op dit U19-toernooi op wereldniveau, van 1 t/m 5 maart in de Duinwijckhal.

Denemarken heeft jarenlang de voorkeur gegeven aan de German Junior, die traditioneel een week na de YDJI plaats vindt. De ‘Dutch’ is dat toernooi inmiddels qua status en rankingpunten voorbijgestreefd, met de rentree van de sterkste Europese badmintonnatie wordt dit nog eens extra onderstreept. De selectie bestaat -afgaande op de resultaten op tournamentsoftware.com- voor een groot deel uit spelers die vorig jaar ook het jeugd-WK in Bilbao hebben gespeeld, aangevuld met nieuwe namen uit de U17-selectie.

Hoewel de inschrijving nog lang niet gesloten is, hebben ook de bonden van India, Thailand, Duitsland en Spanje zich al gemeld met spelers voor de YDJI. In de laatste weken komen traditioneel de meeste inschrijvingen binnen, houd voor de laatste informatie onze website, Facebook, Twitter en Instagram in de gaten.

Maak alvast ruimte in de agenda van woensdag 1 t/m zondag 5 maart voor de Yonex Dutch Junior International. De wereldtop van het jeugdbadminton (U19) strijkt neer in Haarlem en u kunt -geheel gratis- komen kijken naar de toppers van de toekomst.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter