HBV speelt tweemaal gelijk in dubbelweekend

HBV speelt tweemaal gelijk in dubbelweekend

Persbericht Hoornse Badminton Vereniging

De Hoornse Badminton Vereniging is het nieuwe jaar gestart met tweemaal een gelijkspel in de Handhavingspoule. Zowel uit tegen TFS Barendrecht, als thuis tegen Van Zijderveld, was de einduitslag 4-4.

Op zaterdagavond in Barendrecht was de mannendubbel, ditmaal gespeeld door Nick Veerman en Dennis Lens, een gemakkelijke prooi voor HBV. De damesdubbel werd nipt in drie games verloren, achteraf gezien een sleutelpartij om de winst te kunnen pakken.

In de mannenenkels had HBV weinig in te brengen, maar Chloe en Marsha maakten er 3-3 van, door spectaculair hun singles te winnen. De mixen werden verdeeld, waarbij een uitstekende overwinning van Dennis en Chloe het laatste punt voor HBV betekende. Eindstand: 4-4.

Op zondagmiddag kwam Van Zijderveld op bezoek bij HBV. De mannendubbel werd wederom zonder al te veel problemen binnen geslagen door Nick en Dennis. Marsha en Feng wisten er knap een derde game uit te halen, maar konden niet doordrukken: 1-1.

Steef had nog gamepoints in de eerste game, maar na die in verlenging te hebben verloren, ging de partij naar zijn tegenstander. Chloe verloor in twee games, maar daartegenover won Dave zijn partij ditmaal knap in twee games.

Het werd helaas een 2-4 achterstand, doordat ook Marsha (hoewel knap gespeeld) in drie games verloor.

HBV knokte zich daarna uitstekend terug. Beide mixen werden dankzij veel vechtlust gewonnen en daarmee werd het wederom 4-4.

De achterstand op de concurrentie is een beetje kleiner geworden. TFS Barendrecht verloor vandaag met 3-5. Dit betekent dat HBV een achterstand heeft van 7 punten op TFS, maar met één partij minder gespeeld. Als HBV de lijn zo doorzet, dan zou de laatste thuiswedstrijd op 28 januari tegen TFS nog wel eens beslissend kunnen worden.

Volgende week wacht de verre uitwedstrijd naar Roosteren in Limburg. De vorige keer werd thuis met 7-1 verloren, waar veel meer in had gezeten. Hopelijk weten de HBVers veel punten mee te nemen uit het verre Zuiden.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter