Twee maal winst voor DKC in dubbelweekend

Thomas Wijers en Daisy Bommeleijn winnen hun mixdubbel tegen Ewout Beukers en Lisa Khoeblal-Malaihollo (Velo)

Badmintonclub DKC heeft dit weekend verrassend met 6-2 gewonnen van Van Zundert VELO. Op zondag pakte de club uit Den Haag een tweede overwinning door met 5-3 van BC Amersfoort te winnen. “Het was een heel goed weekend voor ons, vanwege het resultaat maar ook vanwege de mentaliteit die onze spelers hebben getoond”, vertelt coach Dennis van Daalen de Jel na afloop.

Op zaterdagavond was sporthal Zuidhaghe de thuishaven van DKC. Het eerste team had speciaal voor deze wedstrijd een keer extra getraind in deze sporthal. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Alleen de damesenkelpartij van Marlies Baan en de damesdubbelpartij van Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan gingen verloren. “We hebben onze wedstrijden verdiend gewonnen”, vindt Van Daalen de Jel. “We hebben overtuigender gespeeld, met name op de spannende momenten.”

Joran Kweekel en Thomas Wijers speelden een spannende driesetter (26-24 ,17-21 en 22-20) tegen Jim Middelburg en Alex Vlaar, die tot nu toe nog maar één dubbel hadden verloren. Dennis: “Ik denk dat Thomas en Joran hun beste dubbel tot nu toe hebben gespeeld. Met veel energie en overtuiging. Toch zie je hoe moeilijk het is om dat twee dagen achter elkaar op te brengen. Zondag was het minder.”

Ook opvallend waren de gemengddubbelpartijen van Michiel Kruijt en Veerle Wijers. Zaterdag maakte ze een einde aan de lange reeks overwinningen van Jim Middelburg en Myke Halkema. Het Haagse koppel had hiervoor maar twee sets nodig: 21-16 en 21-19. Zondag verloren ze voor de derde keer dit seizoen van Koen Ridder en Deborah Jille (19-21, 21-18 en 14-21).

Dennis kijkt tevreden terug op dit weekend: “We hebben een goede stap richting de play-offs gezet. Maar we hebben nog wel drie moeilijke wedstrijden in het vooruitzicht. Ik ben tevreden hoe het gaat. Het is nu aan ons om geconcentreerd te blijven trainen en deze vorm vast te houden.

DKC speelt op zondag 15 januari om 14.00 uur thuis tegen Duinwijck in sporthal ’t Zandje.

Alle uitslagen en de tussenstand staan op badmintonnederland.toernooi.nl tegen Velo klik je HIER en tegen Amersfoort klik je HIER

Meer informatie over BC DKC:www.bcdkc.nl

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter