Triple A wint weer: 5-3 tegen landskampioen Van Zundert/Velo

Triple A wint weer: 5-3 tegen landskampioen Van Zundert/Velo

Persbericht: AviAir Almere

AviAir Almere heeft in de kampioenspoule goede zaken gedaan door landskampioen Van Zundert/Velo voor de tweede keer dit seizoen met 5-3 te verslaan. Onder de toeschouwers ook de sympathieke Selena Piek die met Eefje Muskens zo goed presteerde op de Olympische Spelen in Rio. In een goed gevulde Sporthal Raggers beleefde het publiek een mooie en sfeervolle badmintonavond.

Onder het toeziend oog van bestuurslid Badminton Nederland Paul Kleijn traden Dave Khodabux en Adam Hall voor hun dubbel aan tegen oud Almerespeler Alex Vlaar en Jim Middelburg. Een gelijke opgaande game met meestal niet meer dan 1 of 2 punten verschil werd uiteindelijk met 19-21 gewonnen door Alex en Jim. De tweede game ging als de eerste. Tot de rust (11-10). Daarna bouwden Dave en Adam hun voorsprong puntje voor puntje uit en dwongen met 21-15 een derde game af. Die game kon alle kanten op en waren de verschillen niet groot. Almere kwam bij 20-19 op matchpoint en benutte dat direct echter overrulede de scheidsrechter de beslissing van de lijnrechter: dus 20-20. Maar de volgende twee sores waren voor Adam en Dave en wonnen dus de partij met 2-1. Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen speelden een uitstekende partij tegen een van de beste damesdubbels van Nederland, Myke Halkema en Lisa Khoeblal-Malaihollo. In de eerste game nog met 9-11 achter kwamen ze uiteindelijk langszij en na een spannend slot werd de game met 24-22 binnen gehaald. Een valse start in de tweede game want de Almeersen kwamen snel met 0-4 achter. Maar toen begon het weer te draaien en namen Tamara en Ilse een 11-10 voorsprong. Met goed spel wonnen de dames ook de tweede game en wel met 21-18. Een prima prestatie en 2-0 voor AviAir Almere.

Aram Mahmoud vond tegenover zich Rowan Scheurkogel. De eerste game was Aram een maatje te groot voor Rowan en won die met 21-12. In de tweede game gaf Rowan uitstekend partij. Aram moest alles uit de kast halen. Na een 11-10 ruststand werd op 18-18 een ogenschijnlijk uit in gegeven en ging het punt naar Aram en scoorde daarop de nog 2 benodigde punten om met 21- 18 de game te winnen. Een verrassende 3-0 voorsprong voor AviAir Almere. Aan Madouc Linders de zware taak om Imke van der Aar proberen te verslaan. Imke kon gaandeweg de eerste game uitlopen naar 16-9. Maar Madouc kwam beter in haar spel en wist de achterstand bij 18-14 nog te verkleinen tot 4 punten. Maar Imke won de game toch met 21-14. In de tweede game nam Madouc brutaal een 11-6 voorsprong. Een prima spelende Madouc haalde verdiend de tweede game binnen met 21-15. In de beslissende derde game gingen de dames de rust in met 9-11 in het voordeel van Imke die daarna doorstoomde naar 11-16. Madouc kwam nog wel weer terug naar 15-18 maar Imke bleek uiteindelijke toch de sterkste door die game met 17-21 te winnen.

Het eerste punt voor Van Zundert/Velo: 3-1. Léon Nottelman nam het op tegen Alex Vlaar. Alex kwam snel op een 8-3 voorsprong. Via 11-7 won hij de game met 21-15. In de tweede game hetzelfde beeld. Na weer 11-7 in het voordeel van Alex was het verschil nu nog iets groter: 21-13. Niet dat Léon slecht speelde maar Alex speelde gewoon een goede partij en won daarom ook verdiend. Van Zundert/Velo brengt de achterstand terug tot 3-2.

Manon Sibbald won eerder in de competitie van Lisa Kkoeblal-Malaihollo. Ook ditmaal was Manon te sterk voor Lisa. Van 2-4 achter scoorde ze met zeer sterk spel 8 punten achtereen. Daarna was het de beurt weer aan Lisa die 7 punten achtereen scoorde en zo was de stand met 10-11 weer in het voordeel van Lisa. Manon pakte de draad weer op en en liep weer uit. Met 21- 15 pakte ze de game. In de tweede game nam Manon een 11-5 voorsprong en bouwde die uit naar 19-11. Lis kwam nog even sterk terug tot 20-17 maar Manon benutte het matchpoint en bleek opnieuw te sterk voor Lisa. 4-2 voor AviAir Almere.

Adam Hall en Ilse Vaessen speelden tegen een van de beste gemengddubbels van Nederland: Jim Middelburg en Myke Halkema. De Almeerders namen knap een 8-2 en 11-4 voorsprong om uiteindelijk met 21-17 te winnen. In de tweede game waren de rollen omgedraaid. Via 7-11 wonnen Jim en Myke de tweede game met 21-18. Een heel spannende derde game moest dus de beslissing brengen. Hoewel een 8-11 achterstand werd omgezet in een 18-15 voorsprong lieten Adam en Ilse hun tegenstanders langszij komen. Een misverstand tussen de Almeerders bracht de stand op 19-19 en kwamen Jim en Myke zelfs op matchpoint. Adam dacht toen dat de shuttle buiten het speelveld zou belanden maar vergiste zich. Dus met 21-19 winst van de game en de partij voor de Wateringers. Dat kon ook een uitstekend spelende Ilse niet voorkomen. De achterstand werd door Velo weer verkleind tot 4-3.

In de laatste mixpartij moesten Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven de winst voor AviAir Almere veilig stellen. Dat was geen probleem. Met 21-12 en 21-9 waren zij veel te sterk voor Ewout Beukers en Imke van der Aar en was de overwinning een feit. Een heerlijke avond badminton onder leiding van de Duitse scheidsrechter Jochen Heumos, Alie Nanning en John Appels, die helaas geen standen op de website toernooi.nl kon invoeren door niet goed reagerende software. Via het Twitteraccount @bvalmere lukte dat wel en dat werd dan ook veelvuldig geraadpleegd. Na nachtwerk kon uiteindelijk ook toernooi.nl bijgewerkt worden.

De eerstvolgende wedstrijd is in het nieuwe jaar. AviAir Almere speelt dan een zogenaamd dubbelweekend. Jammer genoeg wel twee uitwedstrijden. Op zaterdag 7 januari moet om 19.00 uur in Amersfoort tegen FZ Forza worden gespeeld en op zondag 8 januari om 13.00 uur tegen Duinwijck BC in Haarlem. Duinwijck won gisteravond overigens met 5-3 van Amersfoort en dat betekent voor de stand het volgende: 1 Van Zundert/VELO 3-19 2 AviAir Almere 3-18 3 Duinwijck BC 4-18 4 DKC BC 3-15 5 FZ Forza Amersfoort 3-09

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter