Nog 3 jaar finale Landskampioenschap Eredivisie badminton in ’s-Hertogenbosch

De Nederlandse kampioen in de Maaspoort

Badminton Nederland en de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn overeengekomen dat ook de komende 3 edities van de finale om het Landskampioenschap Eredivisie badminton in de Maaspoort Sports & Events in ’s-Hertogenbosch zullen worden georganiseerd. De laatste 3 edities vonden hier al plaats, onder een toenemende publieke belangstelling.

Op 11 maart 2017 vindt de eerstvolgende finale om het landskampioenschap Carlton Eredivisie badminton plaats. Momenteel strijden  5 Eredivisieteams (landskampioen en bekerwinnaar Van Zundert/VELO, AviaAir Almere, BC KDC, BC Duinwijck en FZ Forza Amersfoort) in de kampioenspoule om een plek in de finale. In de finale wordt in maximaal 8 partijen (2x mannenenkel, 2x vrouwenenkel, 1x mannendubbel, 1x vrouwendubbel en 2x gemengd dubbel) beslist wie zich een jaar lang landskampioen badminton mag noemen. “Wij zijn erg verheugd dat de samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch voortgezet wordt. Maaspoort Sports & Events is de ideale plek om ons evenement te laten groeien en badminton te promoten. Ik hoop dat veel bezoekers naar de finale Landskampioenschap  komen kijken om zo topbadminton te mogen ervaren”, aldus Clemens Wortel, voorzitter Badminton Nederland.

Bossche Badminton Dagen

In de week voorafgaand aan de finale worden de Bossche Badminton Dagen georganiseerd. Van 6 t/m 10 maart 2017 maken het basisonderwijs, bedrijven, mensen met een beperking en kinderen van de BSO kennis met badminton in de Maaspoort Sports & Events. Afgelopen jaren hebben jaarlijks al meer dan 1000 kinderen hieraan deelgenomen. Alle activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Badmintonclub ’s-Hertogenbosch (BCH) en de Bossche Badminton Federatie.

“Wij zijn trots dat 's-Hertogenbosch de komende 3 jaar dit prachtige topsportevenement krijgt toegewezen. Naast dit evenement organiseert ’S-PORT (een initiatief van de gemeente ’s-Hertogenbosch)  in nauwe samenwerking met de Bossche badmintonclubs de Bossche Badminton Dagen, waar  topsport en breedtesport op een prachtige manier met elkaar verbonden worden”, aldus wethouder Jos van Son.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter