DKC opent kampioenspoule met overwinning

DKC opent kampioenspoule met overwinning

Foto: Nicoline Heekelaar

Persbericht BC DKC

Het eerste team van badmintonclub DKC heeft afgelopen zaterdagavond met 3-5 gewonnen van BC Amersfoort. “Ik ben niet tevreden, omdat het minimaal 2-6 had moeten zijn”, laat DCK-speler Michiel Kruijt na afloop weten.

BC Amersfoort kon in haar thuiswedstrijd niet op volle sterkte aantreden. Renske Kwakkenbos deed niet mee vanwege een blessure en Koen Ridder is licht geblesseerd. Hij speelde daarom alleen een mix, waarin hij samen met Deborah Jille wel te sterk was voor Michiel Kruijt en Veerle Wijers (5-21, 21-13 en 22-20). “Ik baal hiervan, want we hebben een duur punt laten liggen”, zegt Kruijt, die ook zijn enkelspel verloor van Edwin Ekiring (21-17, 14-21, 21-17). "Ik mis mijn vorm en haalde niet mijn normale niveau." 

Dubbelspel

Het heren- en damesdubbelspel eindigde in een overwinning voor BC DKC. Thomas Wijers en Joran Kweekel speelde een moeizame partij tegen Luc Maessen en Vincent de Vries (17-21, 21-16 en 12-21). Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan hadden weinig moeite met Xandra Stelling en invalster Esther Fleurbaay (17-21 en 9-21). In het gemengddubbel hadden Thomas Wijers en Daisy Bommeleyn drie sets nodig om van Luc Maessen en Esther Fleurbaay te winnen (22-20, 16-21 en 8-21).

Geen scherpte

In het enkelspel behaalde DKC twee punten. Joran Kweekel won met 21-10, 17-21 en 14-21 van Vincent de Vries en Alyssa Tirtosentono met 16-21 en 16-21 van Xandra Stelling. Marlies Baan moest haar meerdere erkennen in Deborah Jille (21-12 en 21-14). "We miste scherpte vandaag", vertelt Michiel Kruijt. "Op de partij van Alyssa na, waren ook de winstpartijen niet overtuigend."

Dubbelweekend

Volgende week staat een dubbelweekend op het programma. Zaterdagavond speelt DKC uit bij Duinwijck en zondag om 14.00 uur mag de club uit Den Haag het thuis opnemen tegen BV Almere. Kruijt: "Aan ons de taak om hard te blijven trainen en te focussen op de volgende wedstrijden. Als we bij de bovenste drie willen eindigen, dan moeten we dit weekend minimaal 4-4 spelen tegen Duinwijck en Almere."

Alle uitslagen en de tussenstand staan op www.badmintonnederland.toernooi.nl
Meer informatie over BC DKC: www.bcdkc.nl

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter