DKC als derde naar kampioenspoule

DKC als derde naar kampioenspoule

Persbericht BC DKC

Na een 5-3 overwinning op Roosterse BC, gaat badmintonclub DKC als derde door naar de kampioenspoule. "We hadden eigenlijk tweede willen worden, maar dat is helaas net niet gelukt", laat coach Dennis van Daalen de Jel weten.

DKC reisde afgelopen zaterdag naar Roosterse zonder Marlies Baan, Alyssa Tirtosentono en Joran Kweekel. Zij waren afwezig vanwege hun deelname aan de Wereld Jeugdkampioenschappen in Spanje.

Invaller en coach Dennis van Daalen de Jel zorgde voor twee punten. Hij won zijn single vrij eenvoudig van Rick Steuten: 8-21 en 8-21. Samen met Thomas Wijers was hij te sterk voor Rick Steuten en Nico Hermans: 20-22, 21-17 en 18-21. "Het was hard werken, maar gelukkig hebben we ons niveau in de derde set omhoog weten te krikken", geeft Dennis aan. "Het was leuk om weer een keer te spelen en belangrijk dat we zouden winnen. Dat is gelukt."

De twee invaldames Charissa Kuiper en Jessica Huster maakten hun debuut in de Eredivisie. Helaas waren hun tegenstanders nog een maatje te groot. Charissa verloor met 23-21 en 21-1 van Jordan Hart en Jessica met 21-16 en 21-9 van Wendy Hoeve.

In het damesdubbel behaalden Veerle Wijers en Daisy Bommeleijn niet hun niveau.  Wendy Hoeve en Jordan Hart maakte daar goed gebruik van en wonnen overtuigend: 21-13 en 21-11. Michiel Kruijt was in zijn single te sterk voor Marijn Put: 17-21 en 17-21. De laatste twee punten voor DKC werden binnengehaald in het gemengddubbelspel.

Opvallend was dat alle teams afgelopen weekend op zaterdag speelden, behalve Duinwijck. Dennis van Daalen de Jel vindt dat raar: "Op deze manier wist Duinwijck precies waar ze aan toe waren voor hun laatste speelronde. Daarmee hadden zijn voordeel ten opzichte van de andere teams." In de kampioenspoule nemen Van Zundert Velo, Duinwijck, BC DKC, AviAir Almere en FZ Forza Amersfoort het tegen elkaar op.

Alle uitslagen en de tussenstand staan op www.badmintonnederland.toernooi.nl

Meer informatie over BC DKC: www.bcdkc.nl

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter