Oranje-equipe op medaillekoers EK Para-Badminton 2016

Tim Quartel met coach Annie van Daal - Pothoff

Photo Credits: Badminton Europe / Mark Phelan

Persbericht Badminton Nederland

Tijdens de Europese Kampioenschappen Para-Badminton 2016 in Beek heeft de Nederlandse ploeg diverse plekken in de kwart- en halve finales in de wacht gesleept.  Mark Modderman en Jordy Brouwer von Gonzenbach liggen zelfs in twee onderdelen op medaillekoers.  Het EK Para-Badminton is de Europese titelstrijd voor badmintonners en badmintonsters met een fysieke beperking.

Rolstoelbadmintonner Brouwer von Gonzenbach stoomde in het mannenenkel met twee winstpartijen door naar de kwartfinales na winst op de Italiaan Punzo en Isomaeki uit Finland. Ook met zijn Belgische mixpartner Man-Kei To bereikte hij de laatste acht. Modderman werd in het mannenenkel bij de staanders tweede in zijn groep en mag daarom door naar kwartfinales. In het mannendubbelspel plaatste de lange Nederlander zich met de Engelsman James Binnie al knap voor de halve finales.

Maar bondscoach Annie van Daal-Pothoff zag nog meer fraaie prestaties van haar ploeg.  De Hoornse Megan Hollander bereikte de halve eindstrijd in het vrouwenenkelspel bij de staanders.  Daarnaast drong het duo Eddy Boerman/Bas den Turck  door tot de achtste finale van het mannendubbel in hun categorie en veroverde Guus Maassen een plek bij de laatste zestien in het mannenenkel.

Voor een kwartet Nederlanders viel het doek helaas in de groepsfase van de EK. Joshua Donker, Sun Jong Lie, Tim Quartel en Leen van der Toorn streden voor wat ze waard waren, maar het was helaas niet genoeg voor een plek in de volgende ronde.

De Europese Kampioenschappen Para-Badminton 2016 in Beek duren nog tot en met zondag 30 oktober.

Kijk voor alle informatie en het laatste nieuws op www.parabadminton.eu

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Reacties   

0 #1 liefdevolle mensen p 28-11-2016 18:50
Tack för bra tid här på denna webbplats. Fortsätt Vänligen det. Eftersom Jag glad igen tidigare . penisverlenging liefdevolle mensen penisvergrotend e middelen: la-phototheque.eu
Citeer