RBC kan niet winnen van Duinwijck 3-5

RBC kan niet winnen van Duinwijck 3-5

Foto: René Lagerwaard

Door Nico Hermans,

Thuis tegen Duinwijck. Zoals in de voorbeschouwing aangekondigd werd, had RBC1 een zware kluif aan de Haarlemmers. Maar het team gaat een uitdaging niet uit de weg. Rick en Nico troffen een sterke tegenstander aan de andere kant van het net, die scherp en foutloos speelden. Onze heren liepen constant achter de feiten aan, waardoor er een duidelijke nederlaag het vervolg was.

Wendy en Reni leken een zelfde stroeve wedstrijd te gaan spelen, maar de dames kwamen beter in het spel. De tweede set werd met ruime cijfers binnen gehengeld, na een moeizame en close eerste set.

Als Marijn vervolg de baan opgaat, gaat iedereen op het puntje van de stoel zitten. Wie zaterdag was komen kijken, was ook maar al te blij dat hij/zij dat had gedaan. Wat was Marijn goed en won grandioos mooi. Marijn Put is on fire! Jordan had op de andere baan niet hetzelfde spel als onze Belgische kopman. Het liep niet van harte bij onze Welshwoman, dat resulteerde in twee keer verlies met 19-21.

Rick wist van tevoren dat hij zijn borst nat kon maken tegen de kopman van Duinwijk. In de eerste set liet onze Brabander zien goed mee te kunnen ballen, maar de tegenstander was een klasse te groot dit keer.

Even leek het er op dat Wendy eenzelfde partij als Jordan te gaan spelen. De immers rustige Wendy baalde na de eerste overduidelijk van het verlies. Maar gelukkig liet de Hoef zien dat ze niet voor niets een van de meest gevreesde dames in de Eredivisie is! De tweede en derde set werd binnengetikt door Wendy!

Jordan en Marijn mochten het opnemen tegen het langste koppel uit badmintonnend Nederland. Ondanks winst in de eerste set, was het spel nog onwennig en niet datgeen wat zij wilden. Uiteindelijk verlies in drie sets. Birthe en Nico lieten goed en aantrekkelijk spel, met vele netballen van Birthe. Dit goede spel levert uiteindelijk een matchpoint op, die Nico denkt te verzilveren maar het mocht niet zijn. Wederom werd een close wedstrijd verloren door Roosteren.

Uiteindelijk speelt het team 3-5, waardoor de overwinning aan Duinwijck moest worden gelaten. Zoals wel vaker is gebleken is dit een resultaat dat perspectief biedt, maar uiteindelijk koop je daar niks voor. Doordat Amersfoort ook drie punten pakt, lopen we niks in. Maar we blijven goede moed houden voor de komende twee wedstrijden.

Volgende week zondag speelt het team de derby tegen Victoria in Hoensbroek. Hier zullen we allemaal gemotiveerd aan de start staan. Iedereen die bij Roosteren betrokken is of wilt genieten van top badminton, kom vooral naar Hoensbroek op zondagmiddag. Hopelijk mogen wij als spelers en begeleiders dan naar jullie zwaaien tijdens de line up!

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter