Internationaal topbadminton in Almere

Yonex Dutch Open 2016

De Yonex Dutch Open is het enige Grand Prix-toernooi dat Nederland kent. Het evenement heeft een zeer lange traditie in de internationale badmintonwereld en wordt dit jaar al weer voor de 68e keer georganiseerd. Het toernooi maakt deel uit van het circuit van de Badminton World Federation. Er doen spelers mee uit de meeste toplanden. Vooral Europa en Azië zijn sterk vertegenwoordigd tijdens dit toernooi. Natuurlijk zijn jaarlijks ook de Nederlandse toppers van de partij.

De Yonex Dutch Open is een belangrijk international badmintonevenement dat onder auspiciën van de Badminton World Federation wordt georganiseerd. Resultaten tellen mee voor de wereldranglijst op basis waarvan spelers zich kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Het badmintonevenement in Almere is samen met o.a. de All England in Birmingham, de French Open, de Danish Open, de German Open en de Swiss Open een van de belangrijkste badmintonevenementen in Europa. De Yonex Dutch Open behoort tot de Grand Prix-circuittoernooien. Het evenement trekt jaarlijks 5000 bezoekers. Dit aantal willen wij de komende jaren verdubbelen. Miljoenen huishoudens over de gehele wereld hebben via afspraken met diverse mediapartijen naar de wedstrijden van de Yonex Dutch Open 2014 gekeken.

Deelnemersveld en Olympische ambitie

Top 20 spelers van de wereld en toekomstige Olympisch medaillewinnaars en wereldkampioenen behoorden in het verleden tot het deelnemersveld van de Yonex Dutch Open. In het gemengddubbel en vrouwendubbel hebben Nederlandse koppels zich weten te plaatsen voor de Olympisch Spelen 2016 in Rio. Zij zullen normaliter ook deelnemen aan de Yonex Dutch Open 2016.

De Yonex Dutch Open staat dit jaar in het teken van een nieuwe Olympisch cyclus voor veel spelers richting de Olympische Spelen 2020 die plaats zullen vinden in Tokyo. Een aantal topspelers zullen stoppen na Rio 2016, voor andere spelers begint hun traject richting Tokyo 2020. De Yonex Dutch Open is altijd een goed moment om de Nederlandse topspelers richting een volgende Olympische Spelen aan het werk te zien in eigen land.

Vorig jaar deden 41 verschillende nationaliteiten mee. Deelnemers komen vanuit de hele wereld naar Topsportcentrum Almere. Naast Europese landen zijn met name Aziatische landen altijd sterk vertegenwoordig

Voor speeldagen en tijden klik je HIER, voor schema’s klik je HIER, Voor kaarten klik je HIER, Voor alle informatie klik je HIER of op de FOTO

Informatie eigenaar: Badminton Nederland

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter