Zeven punten winnen of één punt verliezen?

Team: Roosterse BC

Foto: René Lagerwaard

Door Nico Hermans Roosterse Bc,

Als je op zaterdagavond tegen hekkensluiter Hoornse BV speelt in de eigen hal, mag er een klinkende overwinning verwacht worden. Die verwachting was er in ieder geval zeker bij het publiek en de spelers zouden geen genoegen nemen met minder dan 8 punten.

De twee dubbels en vier singels waren ook een (makkelijke) prooi voor team 1. Deze zes partijen werden dan ook in twee sets binnen geslagen, tot genoegen van iedereen die een Roosters hart heeft. Maar de mixen waren, in tegenstelling tot de andere partijen, niet goed. Marijn en Wendy wisten echter op karakter de partij binnen te halen in een spannende drie setter. Maar Reni en Nico konden het niet bolwerken en gingen er in twee sets van af.

Dit betekende het eerste punt voor Hoorn in de competitie. Verdiend afgedwongen door Hoorn, maar vanuit Roosters oogpunt natuurlijk teleurstellend. Vandaar ook dat er na de wedstrijd nog flink gesproken en gebaald werd van het puntverlies.

Als puntje bij paaltje komt, zijn we drie punten ingelopen op Amersfoort. Zij zijn, zoals het er nu naar uit ziet, onze concurrent voor plek 5, die recht geeft op deelname aan de kampioenenpoule/play-off 1. Volgende week zondag spelen wij uit in Amstelveen tegen Van Zijderveld, waar we (zoals altijd) weer gaan voor de 8 punten!

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter