DKC heel sterk tegen TFS Barendrecht

DKC heel sterk tegen TFS Barendracht

Foto: Nicoline Heekelaar

Verslag geschreven door Lisanne van Daalen de Jel

Badmintonclub DKC heeft afgelopen zaterdag overtuigend gewonnen van TFS Barendrecht. Alle acht wedstrijden werden in twee sets beslist. “Het was te verwachten dat we een ruime overwinning zouden halen, maar de manier waarop geeft aan dat wij titelkandidaat zijn”, laat DKC-speelster Daisy Bommeleyn na afloop weten.

De wedstrijd tegen TFS Barendrecht was een bijzondere wedstrijd, want maarliefst drie DKC-spelers komen bij TFS vandaan: Daisy Bommeleyn, Michiel Kruijt en Joran Kweekel. “Altijd als ik bij mijn oude club ben, voelt het toch een beetje als thuiskomen”, vertelt Daisy Bommeleyn. “Ik ken bijna iedereen die speelt en ik vind de sfeer altijd erg goed. Wat het vandaag wel lastig maakte, is dat ik tegen mijn eigen zus moest spelen.” Ze had echter geen medelijden en won samen met haar partner Marlies Baan overtuigend van haar zus Sandy Bommeleyn en Kristey Latukolan: 17-21 en 8-21.

Plan goed uitgevoerd

De gemengddubbelpartij tegen het nog ongeslagen duo Pascalle van Nielen-Janssen en Sabar Afif leek vooraf de lastigste wedstrijd voor DKC. Daisy Bommeleyn en Thomas Wijers waren echter een maatje te groot: 16-21 en 13-21. “We gingen goed van start en konden dit volhouden”, vertelt Bommeleyn. “We hielden ons aan het plan en wonnen de wedstrijd uiteindelijk makkelijker dan we van te voren hadden verwacht.”

Streekderby
BC DKC staat op dit moment drie punten achter op koploper Van Zundert VELO. Volgende week zondag 9 oktober staat de streekderby op het programma. DKC ontvangt Van Zundert VELO om 14.00 uur thuis in sporthal ’t Zandje. “Ik kijk uit naar volgende week”, geeft Bommeleyn aan. “VELO heeft een allround sterk team, maar ik denk dat we in alle partijen kansen hebben. En als we met de zelfde instelling en mindset spelen als vandaag, dan heb ik er alle vertrouwen in.”

Alle uitslagen en de tussenstand staan op Hier

Meer informatie over BC DKC dan klik je HIER

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter