DKC pakt 10 punten in dubbel weekend

DKC pakt 10 punten in dubbel weekend

Persbericht DKC,

Een gelijkspel bij AviAir Almere en 6-2 winst thuis tegen Victoria heeft badmintonclub DKC dit weekend tien punten opgeleverd. “Vooraf waren dit logische uitslagen, maar er had meer in gezeten”, vertelt DKC-coach Robbert  de Keijzer na afloop.

Zaterdagavond nam BC DKC het op tegen AviAir Almere. Michiel Kruijt en Thomas Wijers wonnen in een  goede wedstrijd van Dave Khodabux en Leon Nottelman; 19-21 en 18-21. Joran Kweekel begon moeizaam tegen Leon Nottelman en verloor net aan de eerste set met 22-20. In de tweede en derde set herpakte hij zichzelf; 16-21 en 12-21. Thomas Wijers trok net niet aan het langste eind na een aantrekkelijke derde set tegen de talentvolle Sebastiaan Li; 19-21, 21-16 en 21-15. Beide gemengd dubbelpartijen werden overtuigend gewonnen. “4-4 is een goed resultaat” vindt coach Robbert de Keijzer.  “Vorig seizoen verloren we nog twee keer met 6-2.” Victoria stond zondag op het programma van DKC. Ook in deze wedstrijd waren Michiel Kruijt en Thomas Wijers te sterk voor hun tegenstanders; 21-13 en 21-16. De DKC-dames Daisy Bommeleijn en Marlies Baan verloren een lastige pot tegen Lieke Maes en Jessie van Wijk (14-21 en 21-23). Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono hadden drie sets nodig om hun enkelspel te winnen. Joran Kweekel won overtuigend van Robert Kwee; 21-17 en 21-16. Ook in deze wedstrijd werden beide gemengd dubbelpartijen overtuigend gewonnen. “Het is lastig om in een dubbel weekend scherp te blijven”, legt De Keijzer uit. “Daarnaast speel je twee wedstrijden van een verschillend niveau. Tegen Victoria moesten we meer zelf tempo maken en tactiek bepalen. We kunnen veel leren van dit weekend, daar kunnen we een volgend dubbel weekend weer van profiteren.”

BC DKC staat op dit moment met 21 op een vierde plek in de poule. Van Zundert VELO staat eerste met 25 punten, Duinwijck tweede met 23 punten en AviAir Almere derde met 22 punten. Volgende week zaterdag 1 oktober speelt BC DKC om 18.00 uur uit tegen TFS Barendrecht.

Alle uitslagen en de tussenstand staan op www.badmintonnederland.toernooi.nl.

Meer informatie over BC DKC: www.bcdkc.nl

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter