Landskampioen Velo start seizoen met zege

Landskampioen Velo start seizoen met zege

Persbericht Badminton Nederland,

Kick off Carlton Eredivisie 2016/2017

Regerend landskampioen Van Zundert/Velo is goed begonnen aan het nieuwe badmintonseizoen. Tijdens de officiële Kick-off van de Carlton Eredivisie 2016/2017 in Tilburg wonnen de Wateringers met 6-2 van Roosterse BC.

In het Tilburgse T-kwadraat werd door de tien teams in de Carlton Eredivisie de eerste speelronde afgewerkt. Net als vorig jaar in Hoofddorp trok de openingsronde veel publiek. BC Duinwijck mag zich na de ouverture van het seizoen koploper noemen. De Haarlemmers waren met maar liefst 8-0 te sterk voor promovendus Hoornse BV. De topper van de openingsronde tussen AviAir Almere en FZ Forza Amersfoort werd een prooi voor de Flevolanders. In een enerverende wedstrijd won de verliezend finalist van afgelopen jaar met 5-3 van de Amersfoorters.

BC DKC was in de eerste ronde overtuigend met 7-1 te sterk voor Van Zijderveld uit Amstelveen. Alleen de Letse Ieva Pope bezorgde Van Zijderveld een punt. The Flying Shuttle Barendrecht keerde na een jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau, en niet zonder succes. De Zuid-Hollanders wonnen hun eerste duel met 5-3 van het Limburgse Victoria.

Uitslagen

BC DKC – BV van Zijderveld                                  7-1

TFS Barendrecht – BC Victoria                               5-3

AviAir Almere – FZ Forza Amersfoort                      5-3

Hoornse BV – BC Duinwijck                                   0-8

Roosterse BC – Van Zundert/Velo                          2-6

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter