Nick Fransman pakt 5e titel op rij op het SportVen Master in Gorredijk

Door Ab Bezembinder,

Het 18e SportVen Master werd het afgelopen weekend onder wel zeer wisselende temperaturen afgespeeld. We hebben weer kunnen genieten van prachtige spannende partijen waardoor de temperatuur van de spelers in de hal de buiten temperatuur in vele gevallen wist te overtreffen.

Nick Fransman wint het mannenenkelspel in Gorredijk

Masterklasse

In de Masterklasse wist Nick Fransman zijn favorietenrol waar te maken, al moest hij in de finale wel tot het uiterste gaan om Hagenaar Mark Caljouw in 3 games, ( 23-21) (17-21) (21-10) achter zich te houden, want zoals hij zelf zei, moest het dit keer uit zijn tenen komen.

Tamara van der Hoeven wint het vrouwenenkelspel in Gorredijk

Bij de vrouwen bewees Tamara van de Hoeven dat ze klaar is voor de kompetitie en wist in de finale van de als nr 1 geplaatste Letse Ieva Pope in 2 games (21-15) (21-16) te winnen. Verrassend was het optreden van het pas 14 jarige talent, Amy Tan,  die tot de halve finales wist door te dringen. Hier zullen we in de toekomst zeker meer van gaan horen.

Het mannendubbel was een prooi voor de als nr 1 geplaatste koppel Russel Muns/Robin Tabeling. Hoewel ze in de poule nog in 3 spannende games hadden verloren van Dave Khodabux/Leon Nottelman, wisten ze nu in de finale in 3 spectaculaire games te van ze te winnen.

Het vrouwendubbel was een prooi voor de als nr 1 geplaatste koppel Iris Tabeling / Ilse Vaessen, die in een spannende finale van de als nr 2 geplaatste koppel  Myke Halkema / Cheryl Seinen wisten terug te wijzen met (21-19) (19-21) (21-19).

Het gemengd dubbel was een prooi voor de als nr 2 geplaatste koppel Iris Tabeling / Mark Caljouw , die in de finale in 2 games (21-11) (21-19) wonnen van Myke Halkema / Jim Middelburg.

Categorie 4

In het Mannenenkel waar Riemco Hof in 3 zwaar bevochten games (21-10) (12-21) (21-15) wist te winnen van de Belg Davy de Grauwe.

Bij de vrouwen was Amy Tan in de Master klasse opgevallen door haar uitstekende spel maar in de Categorie 4 was ze duidelijk de sterkste en wist in de finale Yanxin Xu in 2 games (21-6) (21-14) terug te wijzen.

Bij het mannendubbel wist Riemco Hof samen met Guus Eilander zijn 2e titel te pakken door in de finale in 3 spannende games (18-21) 21-19) (22-20) te winnen van Thaer Darwish / Than Nguyen.

Het vrouwendubbel was een prooi voor de 2 jeugdige speelsters van de BC Amersfoort, Kelly van Buiten en Nienke Kwakkenbos,  die in 2 games (21-16) (21-19) van Joyce Dekker / Petnoi Schultz wisten te winnen.

Het gemengddubbel was een prooi voor Renske Annema  en David Hesters die in 2 games wonnen van  het koppel Joyce Dekker / Guus Eilander.

Hoewel het aantal inschrijvingen nog niet datgene was waarop gehoopt was, kan de toernooicommissie  tevreden terug zien op een zeer geslaagd toernooi, waarbij zeer spannende partijen en spectaculaire rally‚Äôs te zien waren, maar waar het ook verheugend om te zien was dat er ook een aantal zeer jeugdige speelsters in de prijzen vielen.

Namens de toernooicommissie

Ab Bezembinder

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter