Wederom een sterke bezetting op de 18e SportVen Master in Gorredijk

Bij de dames is de uit Letland afkomstige Ieva Pope de te kloppen vrouw

Foto: René Lagerwaard

Door Ab Bezembinder,

Hoewel het aantal aanmeldingen van deze 18e editie van het Master toernooi in Gorredijk nog niet op het niveau van enkele jaren terug zit, is er wederom een sterk deelnemersveld aanwezig en kunnen we zaterdag 27 en zondag 28 augustus ongetwijfeld weer spannende partijen van een hoog niveau tegemoet zien. Er is weer een internationaal gezelschap in Gorredijk aanwezig, met spelers uit  Nederland, Belgie, Duitsland, Letland, Griekenland  en Syrie.

Master Klasse

Bij de heren is de titelverdediger en nr. 1 van Nederland, Nick Fransman, de grote favoriet en zal hij er alles aan doen om de 5e titel op rij te pakken, toch zal hij zijn uiterste best moeten doen om Mark Caljouw achter zich te houden. Maar ook zal hij terdege rekening moeten houden met onze Noordelijke favoriet en de als 3e geplaatste Justin Teeuwen, echter ook Jerry Natensted en turbo Leon Nottelman zullen er alles aan doen om Nick van zijn vijfde zege op rij in Gorredijk af te houden.

Bij de dames is de uit Letland afkomstige Ieva Pope de te kloppen vrouw, al zal het als 2e geplaatste en tevens het opkomende talent Tamara van der Hoeven er alles aan doen om haar van de titel af te houden

Bij de herendubbel zijn Russel Muns/ Robin Tabeling het te kloppen koppel en zullen Alex Vlaar/Jim Middelburg er alles aan doen om de titel te pakken. Wat te denken van de koppels Leon Nottelman / Justin Teeuwen en Jerry Natensted / Ralph Starren .Vooral bij de herendubbel worden spectaculaire partijen verwacht.

Bij het damesdubbel zijn Iris Tabeling / Ilse Vaessen het te kloppen koppel al zal Myke Halkema proberen haar titel te prolongeren en nu samen met Cheryl Seinen.

Bij gemengd dubbel tenslotte worden de spectaculairste partijen verwacht en zullen de als 1e geplaatste koppel en tevens de titelverdedigers  Myke Halkema / Jim Middelburg er alles aan doen om hun titel te prolongeren, toch is het niet vanzelfsprekend dat zij deze zullen pakken, het als 2e geplaatste koppel Iris Tabeling / Mark Caljouw  zal er alles aan doen om hun van de titel af te houden, maar dan moeten ze wel eerst afrekenen met de nr 2 van 2015,Tamara van de Hoeven / Dave Khodabux.

Cat.4

Bij de heren in Cat.4 Bat Schouten van de BV Almere de te kloppen man, Harry Buisman van de organiserende vereniging er alles aan doen om de titel te pakken , al zal hij dan eerst met de jeugdige Riemco Hof van de BC GO af moeten rekenen.

Bij de dames is de jeugdige Amy Tan van de BV Almere de te kloppen al zal zij wel rekening moeten houden met de als nr 2 geplaatste Yaunxin Xu van de BC GO uit Groningen.

Bij de herendubbel zijn Kevin Krips/ Maurice Paassen van de BC Drachten  de favorieten al zullen ze het zwaar krijgen tegen een aantal sterke koppels waaronder Elmer Noorman / Mozes Residay  en de Belgen Kris Dendoncker / David Hesters

Bij het damesdubel zijn Joyce Dekker / Petnoy Schultz als 1e geplaatst en zullen zeker de nodige tegenstand kunnen verwachten van het als 2e geplaatste koppel Martine Beers /Sarina Kuipers en Lisanne Tiekstra  / Yuanxin Xu.

In het gemengd tenslotte is het koppel  Joyce Dekker /Guus Eilander  de favoriet als zal het als 2e geplaatste  koppel Yuanxin Xu / Riemco Hof  er alles aan doen om de titel te pakken.  

De wedstrijden beginnen zaterdag om 10.00 en duren tot 21.00 uur, zondag beginnen de eerste wedstrijden ook om 10.00 . terwijl de finales vanaf ongeveer 13.00 uur zijn gepland. De toegang in het Sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk is op beide dagen gratis.

Namens de toernooicommissie / Contactpersoon.

Ab Bezembinder 06-23361934

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter