Vooruitblik Carlton GT1 Master toernooi Almere

Vooruitblik Carlton GT1 Master toernooi Almere

In het weekend van 6 en 7 april 2013 vindt wederom het Cartlon GT1 Master 4 6 toernooi Almere plaats. Met in totaal een kleine 200 deelnemers is er in elke categorie een uitdagend deelnemersveld. Het Cartlon GT1 Master is het tweede toernooi van het Carlton Master Circuit 2013, dat in totaal bestaat uit zes toernooien. De categorie 4 en 6 van het toernooi maken onderdeel uit van het RTC circuit.

Na de winst bij het Cartlon GT1 AA Drink in Amersfoort gaat Nick Fransman (BC Amersfoort) nu op jacht naar zijn tweede titel in het Carlton Master Circuit. Op weg naar de finale zal hij moeten beginnen tegen de Almeerder Dennis Steenland. In de halve finale wacht mogelijk de altijd strijdbare Dennis van Daalen de Jel (DKC) en als de plaatsing uitkomt speelt hij in de finale de Belg Birger Abts.

Bij de vrouwen staat eveneens de winnares van het Cartlon GT1 AA Drink Amersfoort, Akvile Stapusaityte (Duinwijck), als eerste geplaatst. Als de voortekenen juist zijn zal de finale een herhaling zijn van het toernooi in Amersfoort en gaat Lisa Malaihollo (Van Zundert/Velo) voor revanche.

Bij het mannendubbel zijn de Almeerders Saber Afif en Dave Khodabux als eerste geplaatst. De ongeplaatste, maar winnaars van het eerste Master toernooi, Jelle Kelderhuis en Jerry Natenstedt (Duinwijck) zullen er alles aan doen het huzarenstukje te herhalen. Hiervoor zullen ze in de halve finale waarschijnlijk moeten afrekenen met de als tweede geplaatste koppel Hans van Os en Ralph Starren (BV Slotermeer).

In het vrouwendubbel is het ijzersterke koppel Akvile Stapusaityte/Maartje Verheul (Duinwijck/Amersfoort) als eerste geplaatst. Het is inmiddels drie jaar geleden dat het als tweede geplaatste koppel Lisa Malaihollo (Van Zundert/ Velo) en Yvonne Sie (BV Almere) won tijdens het toen nog Satellite Almere. Na twee verloren finales gaan er ze alles aan doen om nu weer als winnaar van de baan af te stappen.

In het gemengddubbel is het verrassende koppel Dave Khodabux (BV Almere) en de van een blessure terugkomende Josephine Wentholt (Duinwijck) als eerste geplaatst. Het als tweede geplaatste koppel Robin Tabeling/Myke Halkema (Amersfoort/ Van Zundert Velo) wacht mogelijk in de halve finale de winnaars van toernooi in Amersfoort: Michiel Kruijt  en Daisy Bommeleyn (The Flying Shuttle Barendrecht).

Klik HIER voor het toernooi.

Bron: Badminton Nederland

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter