GGN winnaars SV Meteoor Badminton Bedrijven competitie 2013

GGN winnaars SV Meteoor Badminton Bedrijven competitie 2013

Door Dick Pruis, secretaris SV Meteoor

28 deelnemende teams, weer meer dan de edities afgelopen jaren. Waar SV Meteoor ooit begonnen is met 10 fanatieke bedrijven teams was de Sorghvliethal van het indoorcentrum de afgelopen weken op de maandagavond gevuld met het maximum aantal van 28 teams. Variërend van basisscholen tot IT-bedrijven en van kroegen tot supermarkten –vanuit de gehele wijde regio deed er weer van alles mee. Gedurende 3 intensieve avonden werd er gestreden om de titel SV Meteoor Badminton Bedrijven Kampioen 2013. Ook dit jaar werd de bedrijvencompetitie weer gesponsord door Schilderbedrijf Willy Deuze uit Veendam die onder andere de enorme wisselbeker en andere prijzen beschikbaar stelt.

Gedurende de eerste twee avonden werd er in de voorrondes gestreden om een zo hoog mogelijke plek op de ranglijst. Voor de tweede helft van de competitie werden op basis van die ranglijst alle teams opnieuw ingedeeld in een finale-schema, waarin de bovenste acht teams nog kans maakten op de grote wisselbokaal. In de ene halve finale bleken de GGN’ers (incasso en gerechtsdeurwaarders) met 5-0 aanzienlijk sterker dan de A7-Snelkoeriers uit Veendam. In de andere halve finale had installatiebedrijf Mulder uit Hoogezand weinig minder moeite (4-1) met team Just For Fun. In een zinderende finale gingen de in deze competitie debuterende incassospecialisten uit Groningen  uiteindelijk met 3-2 aan de haal met de cup.

Al met al was de bedrijvencompetitie ook dit jaar weer een groot succes. Regelmatig werd de organisatie gevraagd of men nu van plan was nog verder te groeien – maar de plannen zijn om met dit maximum van 28 teams verder te gaan zodat de gehele competitie ‘gewoon’ met alle teams in één sporthal op drie avonden gespeeld kan blijven worden. Dit jaar werd er voor het eerst gespeeld volgens een nieuw schema waar na de eerste ronde de bovenste 8 teams kans maakten op de kampioensbeker, eerdere jaren kwam alleen de top 4 in de finale poule terecht. Voor komend jaar wil de organisatie kijken of er met 2 categorieën gewerkt kan worden – de verschillen waren nu, zeker tijdens de voorronde, soms wel erg groot.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter