Terugblik EJK in Turkije door Rune Massing

Rune Massing: Terugblik EJK in Turkije  Foto Dagmar Scholten

Jong Oranje is inmiddels na een succesvol EJK in Turkije sinds maandagmiddag weer terug in Nederland. Bondscoach Rune Massing blikt terug.

De Europese Junioren Kampioenschappen in Ankara. Alles wat we in de afgelopen tijd gedaan hebben met de jeugd stond in het teken van dit grote prestigieuze toernooi. Mijn doelstellingen waren duidelijk. Na de WJK vond ik dat we met ons team drie medailles zouden moeten kunnen halen. Dit heb ik toentertijd ook in mijn verslag na de WJK gezegd.

De voorbereiding verliep niet vlekkeloos. Vanwege personele onderbezetting heb ik mezelf in drie├źn moeten delen om overal bovenop te willen zitten. Gelukkig hebben Chris Bruil en Robbie Kneefel goed met de jongeren doorgetraind op momenten dat ik weg moest met de senioren. Daarnaast raakte Robin Tabeling net geblesseerd voor de Play offs in de Carlton Eredivisie met Amersfoort en werd hij tot overmaat van ramp ook nog behoorlijk ziek net voor de Yonex Dutch Junior.

Het teamtoernooi gaf ons de mogelijkheid om te wennen aan de hal en te groeien in het toernooi. Iedereen kreeg genoeg partijen in de poulewedstrijden om ritme op te doen. De wedstrijd waar het voor ons echt om ging was de kwartfinale tegen Engeland. Robin en Myke Halkema werden voor het eerst getest onder druk en speelden erg onrustig. Diep in de derde set gaf Robin plotseling aan last te hebben van die eerdere blessure. Toen heb ik meteen besloten dat als we zouden winnen, ik niet voluit zou gaan tegen Denemarken. Kans op fysieke en mentale schade zou te groot zijn. Een individuele medaille is zoveel belangrijker dan een kleinere kans op meer in het teamtoernooi.

Voor verder lezen HIER

Bron: Badminton Nederland

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter