Robin Tabeling en Manon Sibbald winnen Veendam.

Manon Sibbald wint het Master Toernooi van Veendam

Op het Master SV Meteoor 2014 toernooi zijn Robin Tabeling en Manon Sibbald de winnaars geworden van de enkelspelen. Robin Tabeling versloeg in de finale van het mannenenkelspel met 21-12, 21-23 en 21-17 van Jim Midddelburg. In het vrouwenenkelspel was Manon Sibbald net de sterkste. Zij versloeg in de finale met 24-26, 21-15 en 23-21 de verrassende finaliste Dorien Lups. Deze laatste had onder meer in eerdere rondes gewonnen van Kirsten van der Valk en Lisa Khoeblal-Malaihollo.

Jille keert terug bij Duinwijck

Jille keert terug bij Duinwijck

Artikel van het Haarlems Dagblad van maandag 22 oktober 2018. Voor betere leeskwaliteit klik op foto

Dubbels Maas/Tabeling en Piek/Seinen naar finale op Yonex Dutch Open

Selena Piek en Cheryl Seinen in de finale van de Yonex Dutch Open 2018

Foto Credits: René Lagerwaard Fotografie

Persbericht Badminton Nederland,

Op de 70ste editie van de Yonex Dutch Open in Almere hebben het mannendubbel Jelle Maas/Robin Tabeling en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen de finale gehaald. Voor Mark Caljouw en het gemengddubbel Jacco Arends/Selena Piek was de halve finale helaas het eindstation.

In het mannendubbel traden Jelle Maas en Robin Tabeling aan tegen de Denen Mathias Bay-Smidt/Lasse Mølhede. Het als vijfde geplaatste Nederlandse dubbel moest even op gang komen, maar trok toch de eerste game met 21-18 naar zich toe. In de tweede game sloegen Tabeling en Maas al snel een gat en wisten dit met degelijk spel over de streep te trekken met 21-16. Morgen in de finale wacht een duel tegen Wahyu Nayaka Arya Pangkaryanira/Ade Yusuf Santoso uit Indonesië.

Succesvolle tweede dag Yonex Dutch Open voor Nederlanders

Succesvolle tweede dag Yonex Dutch Open voor Nederlanders

Persbericht Badminton Nederland, Almere, 10 oktober 2018

Bij de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere heeft Mark Caljouw de derde ronde en Gayle Mahulette, Soraya De Visch Eijbergen, de koppels Selena Piek/ Cheryl Seinen, Milou Lugters/ Alyssa Tirtosentono, Ruben Jille/ Imke van der Aar, Jacco Arends/ Selena Piek, Robin Tabeling/ Cheryl Seinen, Jacco Arends/ Ruben Jille en Robin Tabeling/ Jelle Maas de tweede ronde weten te bereiken.

Nieuwe Duinwijckhal speelklaar

Nieuwe Duinwijckhal speelklaar

Persbericht BC Duinwijck,

Sinds maandag 8 oktober kan het Haarlemse Duinwijck gebruik maken van haar spiksplinternieuwe badmintonhal. Een volledig op badminton ingerichte sporthal, met alle faciliteiten om optimaal te kunnen badmintonnen, op alle niveaus. Een zwevende, houten sportvloer met polyurethaan toplaag, uitsluitend badmintonbelijning, 9 meter vrije hoogte, in het hele gebouw ledverlichting -in de hal opgehangen tussen de banen-, donkere wanden, twee meter omloop om de banen heen, klimaatbeheersing die de vlucht van de shuttle niet beïnvloedt en tribunes die plek bieden aan 500 toeschouwers. De isolatie is zeer goed, er wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming en het dak is met 224 zonnepanelen bedekt, waardoor het gebouw efficiënt met haar energieverbruik omgaat.

Verdiende winst AviAir

Dave Khodabux en Sebastiaan Li wonnen hun mannendubbel

AviAir Almere heeft een verdiende winst geboekt op Van Zijderveld. In een heerlijke wedstrijd werd het 5-3 voor de Almeerders. Natuurlijk ging alle aandacht uit naar de wedstrijd tussen de 16-jarige Amy Tan en de 41-jarige voormalig Europees en zevenvoudig Nederlands kampioene Jie Yao. Een mooie partij die door de geslepen Jie in drie games werd gewonnen.Opnieuw een debuut in het eerste team. Sabine de Wit trad aan tegen Iben Bergstein maar winst zat er helaas niet in.

Le Credit Sportif VELO te sterk voor zowel DKC als BC Amersfoort

Le Credit Sportif VELO te sterk voor zowel DKC als BC Amersfoort

Persbericht Le Credit Sportif Velo,

Afgelopen weekend stond een dubbele speelronde in de Eredivisie badminton op het programma. Op zaterdagavond is Le Credit Sportif VELO ijzersterk van start gegaan in de derby tegen het Haagse DKC. Een zeer gemotiveerd team versloeg de concurrent met 3-5.

HBV hard onderuit tegen DKC: 6-2

HBV hard onderuit tegen DKC: 6-2

Foto HBV Website

Persbericht HBV,

Waar HBV gisteravond nog in een jubelstemming was door de 7-1 winst tegen Smashing, zo sloeg de stemming om tegen DKC in Den Haag. Met 6-2 werd HBV verslagen en moest het de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Voor DKC was het juist de eerste overwinning.

HBV trad aan in een incompleet team, zonder Dennis Lens en Madouc Linders. Voor DKC was het juist het eerste weekend dat het team compleet was. En als dat het geval is, dan is DKC een serieuze titelkandidaat.

DKC kruipt langzaam maar zeker omhoog

Robin Tabeling en Michiel Kruijt winnen hun mannendubbel tegen Velo

Foto: Aston Tokromo

 

Persbericht: BC DKC

 

In het dubbele speelweekend heeft DKC 9 punten weten te halen. Hiermee is het team van de 8e plek doorgeschoten naar plek 5.

Zaterdag was buurman Le Credit Sportif Velo helaas nog een maat te groot voor de Hagenezen. In de derby van het westen trok Velo met 5-3 aan het langste eind. Kopman Mark Caljouw was goed voor 2 punten. Zowel in zijn single als in zijn mix met Daisy Bommeleyn had hij weinig moeite met zijn tegenstanders.

 

Victor Anfiloff Technisch Directeur Badminton Nederland

Victor Anfiloff Technisch Directeur Badminton Nederland

Persbericht Badminton Nederland,

Badminton Nederland heeft Victor Anfiloff aangesteld als Technisch Directeur. De Australiër, die al jaren in Nederland woont, volgt de Deen Claus Poulsen op en start 1 oktober 2018.

Victor Anfiloff is al vele jaren succesvol en actief op het gebied van topsport en talentontwikkeling. Zo was hij recent nog Technisch Directeur beachvolleybal in Australië en daarvoor ruim 9 jaar werkzaam bij de NEVOBO (Beach Team Nederland) als bondscoach en talentcoach, met als successen onder andere twee World Tour titels (2011), een Europese titel (2012) en het bereiken van de Olympische Spelen in Londen waar twee vrouwenteams speelden. Bij de jeugd was Anfiloff medeverantwoordelijk voor onder andere een wereldtitel (2008) en twee Europese titels (2015, 2016).

De DKC-trein komt langzaam op gang

De DKC-trein komt langzaam op gang

    Foto: Ashton Tokromo

Persbericht BC DKC,

Na twee wedstrijden met geïmproviseerde teams gespeeld te moeten hebben, was het vlaggenschip van DKC dit weekend eindelijk bijna helemaal compleet. Alleen Alyssa Tirtosentono ontbrak nog wegens een blessure.

In de herendubbel lieten Robin Tabeling en Michiel Kruijt hun superioriteit zien aan hun tegenstanders van AviAir Almere. Zo makkelijk als de heren het hadden, zo moeilijk hadden de invaldames Jessica Huster en Charissa Kuiper het helaas in de damesdubbel. Daarmee kwam DKC met een gelijkspel uit de dubbels.

AviAir Almere laat DKC ontsnappen

AviAir Almere laat DKC ontsnappen

Persbericht AviAir Almere,

AviAir Almere heeft in zijn derde wedstrijd een overwinning door de vingers laten glippen. Een 3-1 voorsprong werd door DKC teniet gedaan in de laatste partij. Amy Tan en Léon Nottelman wonnen daarin de eerste game maar Mark Caljouw en Daisy Bommeleijn trokken toch aan het langste eind en sleepten voor DKC een 4-4 gelijkspel uit het vuur. De uitslag betekent geenszins een domper voor de Almeerders want dit is toch een verrassend mooi resultaat voor de verjongde ploeg.

Le Credit Sportif VELO haalt ruime zege op Goldinvestment Roosterse BC

Le Credit Sportif VELO haalt ruime zege op Goldinvestment Roosterse BC

Persbericht Le Credit Sportif Velo,

De eerste thuisoverwinning van Le Credit Sportif VELO is een feit. In een rustige VELO-hal is Goldinvestment Roosterse BC met 6-2 verslagen. Door dit goede resultaat blijft het team uit Wateringen boven in meedraaien in de Eredivisie badminton. Le Credit Sportif VELO staat momenteel, achter het Haarlemse Duinwijck, op een gedeelde 2e plaats met Hoornse BV.

De wedstrijd van de avond was de damesenkel van Wendy Slaats tegen Fredrika Lagerstedt. Het duel begon nog rustig, aangezien beide dames met duidelijke cijfers een set wonnen: 21-13 en 15-21. De derde set werd uiteindelijk een thriller. Fredrika nam in het begin van de set de leiding en ging met een kleine voorsprong de pauze in. Wendy staat erom bekend nooit op te geven en ook nu vocht zij zich punt voor punt terug. Uiteindelijk resulteerde dit een verlenging waarin Wendy, na een gemist matchpoint over en weer met 23-21 aan het langste eind trok.

Teamverslagen van de 15 sept Eredivisie wedstrijden

Daisy Bommeleyn en Michiel Kruijt winnen hun mixdubbel voor DKC

Photo credits: Peter van der Heij

De eredivisiewedstrijden van afgelopen weekend:

  • DKC 1 - Goldinvestment ROOSTERSE BC 1:  3 - 5, voor het DKC verslag klik je HIER
  • FZ FORZA AMERSFOORT 1 - ZIJDERVELD BV VAN:  5 - 3, voor het Amersfoort verslag klik je HIER
  • LE CREDIT SPORTIF VELO 1 - HOORNSE BV 1: 4-4, voor het Velo verslag klik je HIER
  • DUINWIJCK BC 1 - TFS BARENDRECHT 1: 6-2,  voor het Duinwijck verslag klik je HIER  
  • SMASHING 1 - AviAir ALMERE BV 1: 2-6, voor het Almere verslag klik je HIER

Voor alle gedetailleerde uitslagen klik je HIER 

Eredivisiebadminton teamverslagen van kick-off weekend

Anne Vievermans en Debora Jille

Photo Credits: René Lagerwaard

  • > Van Zijderveld - Smashing (verslag) 5 - 3 
  • >TFS Barendrecht (verslag) - FZ Forza BCAmersfoort 3 - 5
  • >Hoornse BV (verslag) - Gold Investment Roosterse BC 7 - 1
  • >Le Credit Sportif Velo1 (verslag)- AviAir Almere BV 1 (verslag) 6 - 2 
  • > DKC (verslag) - Duinwijck BC 3 - 5

Volgende eredivisie wedstrijden zijn op 15 september. Voor een volledige overzicht klik je HIER

Le Credit Sportif VELO opent nieuwe badmintonseizoen tegen AviAir Almere

Deze jonge badmintonner zal Velo waarschijnlijk wel aan komen moedigen

Foto credits: Velo Badminton (website)

Persbericht: Velo Badminton

Op zaterdag 8 september gaat de eredivisie badminton van start. Le Credit Sportif VELO neemt het in het openingsweekend op tegen de verliezend finalist van vorig seizoen AviAir Almere. Net als voorgaande jaren worden alle eredivisiewedstrijden in speelronde 1 gelijktijdig op één locatie gespeeld. Dit jaar vindt de kick-off plaats bij het Haagse DKC.

De selectie van Le Credit Sportif VELO is behoorlijk anders dan in het teleurstellend verlopen seizoen 2017/2018. Myke Halkema, Dorien Lups, Jim Middelburg en Alex Vlaar zijn de club uit Wateringen trouw gebleven. Nieuwkomers bij VELO zijn Ralph Starren en Tamara van der Hoeven. Zeker voor Tamara van der Hoeven is het openingsduel speciaal, vorig jaar kwam zij namelijk nog uit voor AviAir Almere. Ook in de technische staf heeft een wijziging plaatsgevonden. Ciraar Slaats is komend seizoen de hoofdtrainer van VELO, hij zal worden geassisteerd door Gricha Camonier die overkomt van DKC.

Kick Off op zaterdag 8 september 2018 in Den Haag

Kick Off op zaterdag 8 september 2018 in Den Haag

Persbericht AviAir Almere,

Op zaterdagmiddag 8 september 2018 vindt in Sporthal Hogeveld in Den Haag de kick off plaats van de eerste speelronde in de eredivisie van het seizoen 2018/2019. Dat betekent dat er tien eredivisieverenigingen tegen elkaar spelen en deze vijf wedstrijden beginnen gelijktijdig om 15.00 uur.

Ons vlaggenschip AviAir Almere tijdens de kick off tegen Le Credit Sportif Velo en dat zou je al direct een topwedstrijd kunnen noemen. Wij roepen de supporters van AviAir Almere dan ook op om de spelers van AviAir in deze wedstrijd te komen steunen!

De andere wedstrijden zijn ook meer dan de moeite waard en dat zijn

Ontsnapt uit emotionele achtbaan

Ontsnapt uit emotionele achtbaan

Selena Piek heeft zichzelf 'gereset' en wil nu oogsten. * Ín Jacco had ik m'n vertrouwde baken' *

Artikel geschreven door Marco Knippen ( Haarlems Dagblad). Om het artikel goed te kunnen lezen even op foto (artikel)

Het cynische moet eruit

Bondsvoorzitter 7 juli 2018C

Artikel in het Haarlems Dagblad van zaterdag 7 julli 2018. Om het goed te kunnen lezen klik op foto.

Claus Poulsen stopt als Technisch Directeur bij Badminton Nederland

Claus Poulsen stopt als Technisch Directeur bij Badminton Nederland

Foto: Badminton Nederland

Persbericht Badminton Nederland,

Claus Poulsen stopt met ingang van 11 september 2018 als Technisch Directeur van Badminton Nederland. De beslissing van Claus Poulsen om te stoppen komt voort uit de behoefte om dichter bij zijn gezin te zijn. Hij heeft een baan aanvaard als directeur van een groot sportcentrum in de buurt van zijn woonplaats.

Sinds 1 januari 2016 was Claus Poulsen werkzaam als Technisch Directeur voor Badminton Nederland. In de afgelopen 2,5 jaar heeft hij bijgedragen aan het opzetten van het topbadmintonprogramma op Papendal, het talentontwikkelingssysteem en het nieuwe opleidingssysteem. In 2016 was hij samen met de technische staf aanwezig bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro waar succesvolle sportieve prestaties zijn neergezet door de spelers en coach met het behalen van een kwartfinale in het vrouwendubbel Eefje Muskens/Selena Piek.

Brons voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij EK 2018

Brons voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij EK 2018

Photo Credits: Badminton Europe / Mark Phelan

Persbericht: Badminton Nederland

Het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen (WRL 30) heeft bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva de derde plaats behaald in het vrouwendubbel en zo beslag gelegd op een bronzen medaille. In de halve finales werd met 21/17, 18/21, 19/21 verloren van Emilie Lefel en Anne Tran uit Frankrijk (WRL 33).

Selena Piek en Cheryl Seinen (als vijfde geplaatst) speelden tegen het als zesde geplaatste Franse koppel Emilie Lefel/ Anne Tran. In de eerste game nam het Nederlandse koppel al snel een voorsprong en wist uit te lopen tot 12/8. De Franse vrouwen knokten zich nog terug tot 12/12, maar daarna wisten Piek en Seinen opnieuw uit te lopen en de game met 21/17 te winnen.

Brons voor Robin Tabeling en Jelle Maas bij EK 2018

Brons voor Robin Tabeling en Jelle Maas bij EK 2018

Photo Credits: Badminton Europe / Mark Phelan

Persbericht Badminton Nederland

Het koppel Robin Tabeling/ Jelle Maas heeft bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva de derde plaats behaald in het mannendubbel en zo knap beslag gelegd op een bronzen medaille. In de halve finales was het als derde geplaatste Deense koppel Kim Astrup en Anders Skaarup Rasmussen met 15-21, 18-21 te sterk.

De ongeplaatste Robin Tabeling en Jelle Maas speelden voor wat ze waard waren, maar moesten al snel de eerste game met 15-21 aan de Denen laten. In de tweede game namen de Nederlanders een kleine voorsprong op het koppel Astrup/ Rasmussen, die bij 15-15 weer gelijk kwamen en vervolgens de game en de partij wonnen met 18-21.

Internationaal Meteoor Master badmintontoernooi

De beide titelverdedigers Manon Sibbald en Nick Fransman

Foto: SV Meteoor

Persbericht SV Metreoor,

12 en 13 mei vind in het Indoorcentrum Veendam voor de 50ste keer het internationale Meteoor Masters badminton toernooi plaats. Een bijzonder jubileum van één van de grootste jaarlijks terugkerende badminton evenementen in Nederland. Meer dan 250 deelnemers hebben zich ingeschreven en zullen gedurende het weekend ruim 450 wedstrijden spelen om te bepalen wie er zondagavond het prijzengeld mee naar huis gaat nemen. In 4 categorieën en in totaal 20 onderdelen zal op sportieve wijze worden gestreden.

Bij de mannen komt de kampioen van vorig jaar, Nick Fransman, zijn titel verdedigen als eerste geplaatst. Fransman staat momenteel tweede op de nationale ranglijst en wordt ook dit jaar als sterkste ingeschat in het deelnemersveld van maar liefst 33 heren in de Master klasse. Aram Mahmoud staat vierde op de ranglijst en zal zeker in Veendam proberen zijn positie te verbeteren. De kans op een verassende Duitse deelnemer in de finale van deze klasse is niet zo heel groot maar er zijn wel eens vreemdere dingen gebeurt tijdens de eerdere 49 edities van het toernooi.

Nederland actief op de Victor Dutch International 2018!

Nederland actief op de Victor Dutch International 2018!

Foto: René Lagerwaard

Persbericht: Victor Dutch International organisatie,

Over precies een week zal de VELO-hal in Wateringen omgetoverd worden voor de Victor Dutch International 2018. Met in totaal 276 inschrijvingen is het één van de drukst bezette Series van het circuit. Het Nederlandse deelnemersveld, vanuit zowel de Nationale Selectie, eredivisieteams en de organiserende club, kent 17 spelers. De loting heeft inmiddels plaatsgevonden, alleen de tijdschema’s laten nog even op zich wachten.

Er staan nog heel wat Nederlanders op de reservelijst voor de mannen- en damessingel: Thomas Sibbald, Leon Ham, Kyle van der Vliet, Aram Mahmoud, Rebecca van den Berg, en onze westlandse speelsters Mila Diemel, Veda Diemel en Susanne Zwinkels hopen allen nog een plekje in de kwalificatie te bemachtigen door het uitvallen van hogergerankte spelers. Hier heeft Thomas, als eerste reserve in de mannensingel, de meeste kans op.

"19e Internationale Badmintontoernooi in Wateringen”

"19e Internationale Badmintontoernooi in Wateringen”

Fotograaf: René Lagerwaard

Persbericht Velo Badminton,

Van donderdag 12 t/m zondag 15 april vindt in de VELO-hal in Wateringen het Victor Dutch International plaats. Vier dagen met internationaal top badminton in een gezellige intieme sfeer, waar spelers en coaches op de tribune tussen de supporters zitten.

Met 34 verschillende deelnemende nationaliteiten en meer dan 250 spelers wordt een hoog niveau badminton verwacht. De badmintonners zijn afkomstig uit alle windstreken van de wereld, waaronder de USA, Mexico, Maleisië, Indonesië en Israël.

De meeste inschrijvingen zijn afkomstig van Denemarken, die met een equipe van 45 spelers komen. Maar van landen als India en Engeland doen ook meer dan 25 spelers mee!

We zijn verheugd dat er dit jaar ook 19 Nederlandse spelers participeren en benieuwd of zij weerstand kunnen bieden aan het internationale geweld.

Badmintonschool Tiel wil gaan uitbreiden

Door Lennart Bijkerk,

Badmintonschool Tiel wil gaan uitbreiden, en daarvoor hebben we binnenkort open dagen georganiseerd! Ken jij jonge gemotiveerde spelers die graag beter willen worden (of ben je er zelf één)? Reageer dan op de onderstaande uitnodiging!

Badmintonschool Tiel

Subcategories