Robin Tabeling en Manon Sibbald winnen Veendam.

Manon Sibbald wint het Master Toernooi van Veendam

Op het Master SV Meteoor 2014 toernooi zijn Robin Tabeling en Manon Sibbald de winnaars geworden van de enkelspelen. Robin Tabeling versloeg in de finale van het mannenenkelspel met 21-12, 21-23 en 21-17 van Jim Midddelburg. In het vrouwenenkelspel was Manon Sibbald net de sterkste. Zij versloeg in de finale met 24-26, 21-15 en 23-21 de verrassende finaliste Dorien Lups. Deze laatste had onder meer in eerdere rondes gewonnen van Kirsten van der Valk en Lisa Khoeblal-Malaihollo.

Teamverslagen van de 15 sept Eredivisie wedstrijden

Daisy Bommeleyn en Michiel Kruijt winnen hun mixdubbel voor DKC

Photo credits: Peter van der Heij

De eredivisiewedstrijden van afgelopen weekend:

  • DKC 1 - Goldinvestment ROOSTERSE BC 1:  3 - 5, voor het DKC verslag klik je HIER
  • FZ FORZA AMERSFOORT 1 - ZIJDERVELD BV VAN:  5 - 3, voor het Amersfoort verslag klik je HIER
  • LE CREDIT SPORTIF VELO 1 - HOORNSE BV 1: 4-4, voor het Velo verslag klik je HIER
  • DUINWIJCK BC 1 - TFS BARENDRECHT 1: 6-2,  voor het Duinwijck verslag klik je HIER  
  • SMASHING 1 - AviAir ALMERE BV 1: 2-6, voor het Almere verslag klik je HIER

Voor alle gedetailleerde uitslagen klik je HIER 

Eredivisiebadminton teamverslagen van kick-off weekend

Anne Vievermans en Debora Jille

Photo Credits: René Lagerwaard

  • > Van Zijderveld - Smashing (verslag) 5 - 3 
  • >TFS Barendrecht (verslag) - FZ Forza BCAmersfoort 3 - 5
  • >Hoornse BV (verslag) - Gold Investment Roosterse BC 7 - 1
  • >Le Credit Sportif Velo1 (verslag)- AviAir Almere BV 1 (verslag) 6 - 2 
  • > DKC (verslag) - Duinwijck BC 3 - 5

Volgende eredivisie wedstrijden zijn op 15 september. Voor een volledige overzicht klik je HIER

Le Credit Sportif VELO opent nieuwe badmintonseizoen tegen AviAir Almere

Deze jonge badmintonner zal Velo waarschijnlijk wel aan komen moedigen

Foto credits: Velo Badminton (website)

Persbericht: Velo Badminton

Op zaterdag 8 september gaat de eredivisie badminton van start. Le Credit Sportif VELO neemt het in het openingsweekend op tegen de verliezend finalist van vorig seizoen AviAir Almere. Net als voorgaande jaren worden alle eredivisiewedstrijden in speelronde 1 gelijktijdig op één locatie gespeeld. Dit jaar vindt de kick-off plaats bij het Haagse DKC.

De selectie van Le Credit Sportif VELO is behoorlijk anders dan in het teleurstellend verlopen seizoen 2017/2018. Myke Halkema, Dorien Lups, Jim Middelburg en Alex Vlaar zijn de club uit Wateringen trouw gebleven. Nieuwkomers bij VELO zijn Ralph Starren en Tamara van der Hoeven. Zeker voor Tamara van der Hoeven is het openingsduel speciaal, vorig jaar kwam zij namelijk nog uit voor AviAir Almere. Ook in de technische staf heeft een wijziging plaatsgevonden. Ciraar Slaats is komend seizoen de hoofdtrainer van VELO, hij zal worden geassisteerd door Gricha Camonier die overkomt van DKC.

Kick Off op zaterdag 8 september 2018 in Den Haag

Kick Off op zaterdag 8 september 2018 in Den Haag

Persbericht AviAir Almere,

Op zaterdagmiddag 8 september 2018 vindt in Sporthal Hogeveld in Den Haag de kick off plaats van de eerste speelronde in de eredivisie van het seizoen 2018/2019. Dat betekent dat er tien eredivisieverenigingen tegen elkaar spelen en deze vijf wedstrijden beginnen gelijktijdig om 15.00 uur.

Ons vlaggenschip AviAir Almere tijdens de kick off tegen Le Credit Sportif Velo en dat zou je al direct een topwedstrijd kunnen noemen. Wij roepen de supporters van AviAir Almere dan ook op om de spelers van AviAir in deze wedstrijd te komen steunen!

De andere wedstrijden zijn ook meer dan de moeite waard en dat zijn

Ontsnapt uit emotionele achtbaan

Ontsnapt uit emotionele achtbaan

Selena Piek heeft zichzelf 'gereset' en wil nu oogsten. * Ín Jacco had ik m'n vertrouwde baken' *

Artikel geschreven door Marco Knippen ( Haarlems Dagblad). Om het artikel goed te kunnen lezen even op foto (artikel)

Het cynische moet eruit

Bondsvoorzitter 7 juli 2018C

Artikel in het Haarlems Dagblad van zaterdag 7 julli 2018. Om het goed te kunnen lezen klik op foto.

Claus Poulsen stopt als Technisch Directeur bij Badminton Nederland

Claus Poulsen stopt als Technisch Directeur bij Badminton Nederland

Foto: Badminton Nederland

Persbericht Badminton Nederland,

Claus Poulsen stopt met ingang van 11 september 2018 als Technisch Directeur van Badminton Nederland. De beslissing van Claus Poulsen om te stoppen komt voort uit de behoefte om dichter bij zijn gezin te zijn. Hij heeft een baan aanvaard als directeur van een groot sportcentrum in de buurt van zijn woonplaats.

Sinds 1 januari 2016 was Claus Poulsen werkzaam als Technisch Directeur voor Badminton Nederland. In de afgelopen 2,5 jaar heeft hij bijgedragen aan het opzetten van het topbadmintonprogramma op Papendal, het talentontwikkelingssysteem en het nieuwe opleidingssysteem. In 2016 was hij samen met de technische staf aanwezig bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro waar succesvolle sportieve prestaties zijn neergezet door de spelers en coach met het behalen van een kwartfinale in het vrouwendubbel Eefje Muskens/Selena Piek.

Brons voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij EK 2018

Brons voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij EK 2018

Photo Credits: Badminton Europe / Mark Phelan

Persbericht: Badminton Nederland

Het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen (WRL 30) heeft bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva de derde plaats behaald in het vrouwendubbel en zo beslag gelegd op een bronzen medaille. In de halve finales werd met 21/17, 18/21, 19/21 verloren van Emilie Lefel en Anne Tran uit Frankrijk (WRL 33).

Selena Piek en Cheryl Seinen (als vijfde geplaatst) speelden tegen het als zesde geplaatste Franse koppel Emilie Lefel/ Anne Tran. In de eerste game nam het Nederlandse koppel al snel een voorsprong en wist uit te lopen tot 12/8. De Franse vrouwen knokten zich nog terug tot 12/12, maar daarna wisten Piek en Seinen opnieuw uit te lopen en de game met 21/17 te winnen.

Brons voor Robin Tabeling en Jelle Maas bij EK 2018

Brons voor Robin Tabeling en Jelle Maas bij EK 2018

Photo Credits: Badminton Europe / Mark Phelan

Persbericht Badminton Nederland

Het koppel Robin Tabeling/ Jelle Maas heeft bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva de derde plaats behaald in het mannendubbel en zo knap beslag gelegd op een bronzen medaille. In de halve finales was het als derde geplaatste Deense koppel Kim Astrup en Anders Skaarup Rasmussen met 15-21, 18-21 te sterk.

De ongeplaatste Robin Tabeling en Jelle Maas speelden voor wat ze waard waren, maar moesten al snel de eerste game met 15-21 aan de Denen laten. In de tweede game namen de Nederlanders een kleine voorsprong op het koppel Astrup/ Rasmussen, die bij 15-15 weer gelijk kwamen en vervolgens de game en de partij wonnen met 18-21.

Internationaal Meteoor Master badmintontoernooi

De beide titelverdedigers Manon Sibbald en Nick Fransman

Foto: SV Meteoor

Persbericht SV Metreoor,

12 en 13 mei vind in het Indoorcentrum Veendam voor de 50ste keer het internationale Meteoor Masters badminton toernooi plaats. Een bijzonder jubileum van één van de grootste jaarlijks terugkerende badminton evenementen in Nederland. Meer dan 250 deelnemers hebben zich ingeschreven en zullen gedurende het weekend ruim 450 wedstrijden spelen om te bepalen wie er zondagavond het prijzengeld mee naar huis gaat nemen. In 4 categorieën en in totaal 20 onderdelen zal op sportieve wijze worden gestreden.

Bij de mannen komt de kampioen van vorig jaar, Nick Fransman, zijn titel verdedigen als eerste geplaatst. Fransman staat momenteel tweede op de nationale ranglijst en wordt ook dit jaar als sterkste ingeschat in het deelnemersveld van maar liefst 33 heren in de Master klasse. Aram Mahmoud staat vierde op de ranglijst en zal zeker in Veendam proberen zijn positie te verbeteren. De kans op een verassende Duitse deelnemer in de finale van deze klasse is niet zo heel groot maar er zijn wel eens vreemdere dingen gebeurt tijdens de eerdere 49 edities van het toernooi.

Nederland actief op de Victor Dutch International 2018!

Nederland actief op de Victor Dutch International 2018!

Foto: René Lagerwaard

Persbericht: Victor Dutch International organisatie,

Over precies een week zal de VELO-hal in Wateringen omgetoverd worden voor de Victor Dutch International 2018. Met in totaal 276 inschrijvingen is het één van de drukst bezette Series van het circuit. Het Nederlandse deelnemersveld, vanuit zowel de Nationale Selectie, eredivisieteams en de organiserende club, kent 17 spelers. De loting heeft inmiddels plaatsgevonden, alleen de tijdschema’s laten nog even op zich wachten.

Er staan nog heel wat Nederlanders op de reservelijst voor de mannen- en damessingel: Thomas Sibbald, Leon Ham, Kyle van der Vliet, Aram Mahmoud, Rebecca van den Berg, en onze westlandse speelsters Mila Diemel, Veda Diemel en Susanne Zwinkels hopen allen nog een plekje in de kwalificatie te bemachtigen door het uitvallen van hogergerankte spelers. Hier heeft Thomas, als eerste reserve in de mannensingel, de meeste kans op.

"19e Internationale Badmintontoernooi in Wateringen”

"19e Internationale Badmintontoernooi in Wateringen”

Fotograaf: René Lagerwaard

Persbericht Velo Badminton,

Van donderdag 12 t/m zondag 15 april vindt in de VELO-hal in Wateringen het Victor Dutch International plaats. Vier dagen met internationaal top badminton in een gezellige intieme sfeer, waar spelers en coaches op de tribune tussen de supporters zitten.

Met 34 verschillende deelnemende nationaliteiten en meer dan 250 spelers wordt een hoog niveau badminton verwacht. De badmintonners zijn afkomstig uit alle windstreken van de wereld, waaronder de USA, Mexico, Maleisië, Indonesië en Israël.

De meeste inschrijvingen zijn afkomstig van Denemarken, die met een equipe van 45 spelers komen. Maar van landen als India en Engeland doen ook meer dan 25 spelers mee!

We zijn verheugd dat er dit jaar ook 19 Nederlandse spelers participeren en benieuwd of zij weerstand kunnen bieden aan het internationale geweld.

Badmintonschool Tiel wil gaan uitbreiden

Door Lennart Bijkerk,

Badmintonschool Tiel wil gaan uitbreiden, en daarvoor hebben we binnenkort open dagen georganiseerd! Ken jij jonge gemotiveerde spelers die graag beter willen worden (of ben je er zelf één)? Reageer dan op de onderstaande uitnodiging!

Badmintonschool Tiel

En dat is landstitel vijfentwintig

Duinwijck wint de 25e Landstitel

Artikel in het Haarlems Dagblad van maandag 12 maart 2018. Om artikel goed te kunnen lezen, KLIK op foto.

Badmintonclub Duinwijck pakt 25e titel in Finale Landskampioenschap Eredivisie

Duinwijck Nederlands landskampioen 2018

Foto: Badminton Nederland

Persbericht Badminton Nederland,

Badmintonclub Duinwijck heeft in de Finale om het Landskampioenschap van de Eredivisie met 5-1 gewonnen van AviAir Almere en zo voor de vijfentwintigste keer in haar historie de titel veroverd. In een sfeervolle Maaspoort Sports & Events in 's-Hertogenbosch nam Duinwijck al snel een 3-0 voorsprong in de wedstrijd en deze achterstand wist AviAir Almere niet meer in te lopen.

Duinwijck begon de wedstrijd goed en kwam door winst in het mannen- en vrouwendubbel en vrouwenenkelspel op een 3-0 voorsprong. Ruud Bosch en Jacco Arends wisten in twee games (21/14, 21/15) te winnen van het Almeerse koppel Dave Khodabux/ Jelle Maas en het Haarlemse koppel Selena Piek/ Debora Jille versloeg Cheryl Seinen en Ilse Vaessen met 21/10, 21/11. Vervolgens wist Akvile Stapusaityte ook het vrouwenenkelspel voor BC Duinwijck te winnen door Madouc Linders met 21/14 en 21/12 te verslaan.

10 maart Finale Landskampioenschap Eredivisie AviAir Almere tegen BC Duinwijck

Op zaterdag 10 maart 2018 vanaf 13.00 uur vindt in de Maaspoort Sports & Events in ’s-Hertogenbosch de Finale om het landskampioenschap van de Eredivisie plaats tussen AviAir Almere en Badmintonclub Duinwijck uit Haarlem. In de reguliere competitie ontmoette beide ploegen elkaar al drie keer. AviAir Almere wist twee keer met 5-3 te winnen en BC Duinwijck was thuis met 5-3 één keer de sterkste.

Avi Air Almere team 1

AviAir Almere

AviAir Almere gaat in de Maaspoort Sports & Events op voor haar eerste landstitel. De ploeg uit Almere was al verliezend finalist in 2014 en stond voor het laatst in de finale in 2016 tegen Van Zundert/VELO en verloor toen met 5-2. AviAir Almere heeft zich rechtstreeks voor deze finale geplaatst door na 2 fasen in de competitie als eerste te eindigen.

Spelers AviAir Almere: Tamara van der Hoeven, Manon Sibbald, Cheryl Seinen, Madouc Linders, Ilse Vaessen,Tim Vaessen, Sebastiaan Li, Jelle Maas, Aram Machmoud, Dave Khodabux en Leon Nottelman.

Coaches: Erik Staats en Joris van Soerland

Manager: Cynthia Soselisa

Fysio: Ryan Haafkens

Suprematie Aziaten groot

Suprematie Aziaten groot

Artikel Haarlems Dagblad 5 maart 2018. Voor groter leesbaar artikel klik op foto

*Persbericht Nieuw contract tussen BC Duinwijck en Yonex Benelux*

*Persbericht Nieuw contract tussen BC Duinwijck en Yonex Benelux*

Op 1 maart hebben voorzitter van BC Duinwijck Jules Bakker en Sales en Marketing Directeur Ronald Heijstek van Distri sport – Yonex Benelux een nieuw contract getekend voor de komende 3 jaar.

Onder toeziend oog van de trotse CEO Rik Moens van Distri Sport en penningmeester Rajesh Grobbe tekende de 2 opnieuw een 3 jarig contract. ”Een logische verlenging van ons huidige contract” aldus Ronald Heijstek. Duinwijck is één van de grootste clubs in Nederland heeft een hele oude historie met heel veel raakvlakken met Yonex. Een grote club met heel veel door Yonex gesponsorde spelers en speelster nu en in het verleden. Een club met geweldige leden en vrijwilligers die wij liefhebben en een warm hart toedragen.

Ze spelen al sinds mensenheugenis Eredivisie en hebben de meeste titels op zak namelijk 24. “Volgende week zaterdag gaat de 25e er hopelijk aan komen vertelt een lachende voorzitter Jules Bakker”.

Oppermachtig Duinwijck verslaat DKC

Mark Caljouw en Michiel Kruijt (DKC) verloren hun dubbel in 2 games

Foto Credits: Peter van der Heij

Persbericht BC DKC,

Geen Wonder van Haarlem. DKC werd vandaag in Haarlem verslagen met 4-0 door een oppermachtig Duinwijck.

Zoals gebruikelijk mochten de dames- en herendubbel het spits afbijten. Duinwijck had een switch gemaakt in de damesdubbel. Onze dames Daisy Bommeleijn en Marlies Baan mochten het deze keer tegen Debora Jille en Olympiër Selena Piek opnemen, waar in de thuiswedstrijd Akvile Stapusaityte naast Selena stond. Het werd onze dames niet makkelijk gemaakt, zij verloren de wedstrijd met 21-7 en 21-14.  

Tegelijkertijd waren onze heren Mark Caljouw en Michiel Kruijt tegen Jacco Arends en Ruud Bosch de strijd om de herendubbel aan het uitvechten. Het was een gevecht op hoog niveau, waarbij aan de kant van DKC af en toe scherpte miste. Trainer/speler Dennis van Daalen de Jel: “We hadden in de herendubbel genoeg kansen om te winnen, de stand liep in beide sets gelijk op. Maar er zaten nog kleine foutjes in, waardoor Duinwijck aan het langste eind trok.” Eindstand van de herendubbel: 22-20 en 21-17.

Duinwijck naar de finale van de Eredivisie

Verslag Haarlems Dagblad

Haarlems Dagblad van maandag 26 februari 2018. Even klikken op foto voor vergroting

Onbeschrijvelijk mooi

Onbeschrijvelijk mooi

Bijgaand artikel stond afgelopen weekend in het Eindhovens Dagblad. Om het artikel goed te kunnen lezen klik op het artikel

Verslag Haarlems Dagblad

Verslag Haarlems Dagblad van 12 februari 2018

Geen overwinning voor DKC tegen Duinwijck

Alyssa was soms net iets te laat bij de shuttle

Persbericht DKC

De eerste wedstrijd van de play-offs is geëindigd in een 2-5 voor Duinwijck, de badmintonclub uit Haarlem. DKC speelde een thuiswedstijd in sporthal Hogeveld. De tribune was volledig gevuld met vele Haagse supporters. Ook supporters uit Haarlem en spelers uit Almere waren op de tribune aanwezig om de prachtige eredivisie-wedstrijden te bekijken en te analyseren.  "Duinwijck was dit keer de sterkere, zeker met de twee spelers uit de selectie die meedoen met de top van de wereld en die nu in eens ingezet zijn. We wisten van te voren dat we maximaal moesten presteren om te kunnen winnen. In veel wedstrijden zaten we er heel dicht tegen aan. Het zat er alleen net niet in", vertelt Daisy Bommeleijn na afloop.

Eredivisie: Duinwijck wint eerste halve finale wedstrijd

Gedetailleerde wedstrijd uitslagen van de halve finale tussen DKC en Duinwijck

Zeer sterk deelnemersveld Yonex Dutch Junior International 2018

Zeer sterk deelnemersveld Yonex Dutch Junior International 2018

Foto: René Lagerwaard

De inschrijving voor de YDJI is gesloten en de organisatie is bijzonder verheugd met de inschrijvingen. Het mag duidelijk zijn dat het toernooi toe is aan een grotere speellocatie, getuige de lange reservelijsten voor ieder onderdeel. Qua aantal inschrijvingen is het toernooi zelfs de Dutch Open voorbijgestoken. Volgend jaar zal in de nieuwe Duinwijckhal gelukkig de mogelijkheid zijn om op zes banen te spelen in plaats van vier.

Subcategorieën